Skip to Content

This cache has been archived.

TeamTesink: Helaas iemand heeft de hele cache meegenomen.... t houd op voor deze

More
<

[DPE2015] Ok meej schaotsen kande ùitglije

A cache by TeamTesink, 3Koninckjes, Van.Riel Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 6/20/2015
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Deze cache is geplaatst ter gelegenheid van het Dongens Peeën Event 2015Dongen ice is in 2006/2007 begonnen als openlucht ijsbaan op het Looiersplein in Dongen tijdens de kerstvakantie. Dit typische wintervermaak was een groot succes en al snel bleek de locatie op het Looiersplein beperkt.
De jaren daarna werd de ijsbaan opgebouwd in een hal dat voorheen een schoenfabriek was. (Aero). Deze hal werd ook wel de pannekoekhal genoemd. Dat was de naam van de architect. Toen bekend werd dat deze gesloopt zou worden werd wederom naar een nieuwe locatie gezocht en kwam Dongen Ice op de huidige locatie op het Wilhelminaplein.In december wordt daar een grote tent opgebouwd waarin de ijsbaan is ondergebracht. Daarnaast is er ruimte voor horeca waar mensen onder het genot van een hapje en een drankje de verrichtingen op het ijs kunnen volgen. Naast de ijsbaan wordt op het terrein een Roetsjbaan opgebouwd waar met banden vanaf gegleden kan worden.

Vanaf half december gaat Dongen Ice open tot aan het einde van de kerstvakantie het smeltfeest een einde maakt aan dit festijn. Tijdens deze weken zijn er allerlei activiteiten op en rond de ijsbaan, zoals kleuterschaatsen, seniorenschaatsen, schaatsclinics, feesten zoals bv de Duitse avond, Hollandse avond en sinds afgelopen jaar is een curlingcompetitie geintroduceerd. Voor jonge kinderen is schaatsen best moeilijk. Om het ook voor jonge kinderen mogelijk te maken om goed te oefenen kwamen er hulp pinguins bij Dongen Ice. Deze pinguins werden de mascotte voor Dongen Ice, Dice.


Vele vrijwilligers en sponsoren uit de Dongense middenstand maken het elk jaar mogelijk om Dongen Ice te organiseren tot een winters evenement voor jong en oud wat bijna niet meer weg te denken is uit Dongen.Ook bij deze cache hoort een banner natuurlijk:

 photo Banner DongenIce_zps8fx8dnio.png

<a href="http://coord.info/GC5RZ2V" target="_blank"><img src="http://i1292.photobucket.com/albums/b576/gate35/Banner%20DongenIce_zps8fx8dnio.png" border="0" alt=" photo Banner DongenIce_zps8fx8dnio.png"/></a>

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

391 Logged Visits

Found it 364     Didn't find it 8     Write note 3     Archive 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 5     Owner Maintenance 5     Post Reviewer Note 4     

View Logbook | View the Image Gallery of 26 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.