Skip to Content

<

Kurjenkierros #5 Uusimaa

A cache by Pexujeff & kohul & Bruno_2 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/02/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkösarja esittelee Kurjen kierros nimellä olevan patikkareitistön. Nämä viisi ensimmäistä purkkia sijaitse Laihian Rajavuoressa Jurvan tien länsipuolella. Paikan nimin päivitetty 1.11.15 Peruskartan teitojen perusteella. Tämä parin sadan matka on koko kierroksen ikävin ja vetisin.


Vieraana kurjen valtakunnassa

Kurjen kierros on 45 km pitkä reitistö, joka kulkee Laihian, Jurvan ja Ilmajoen alueella. Kurki on alueen näyttävin ja kuuluvin laji. Reitistön ydin on Levanevan luonnonsuojelualue.

Levanevan suojelualueen reitti kiertää hienoa suomaisemaa poiketen välillä metsäsaarekkeisiin ja suon reunametsiin. Kaikki suo-osuudet on pitkostettu. Levanevalla voi viettää evästauon Piutukuusensaaren ja Kiimakallion taukopaikoilla tai Maalarinmaan kotalaavulla tulen ääressä ja tutustua maisemiin lintutornista. Lisäksi voi huilata hetken tai yöpyä Särkisen vanhan torpan paikalle siiretyssä taukotuvassa, jonka kamiinan ääressä on mukava lämmitellä. Pihapiirissä voi myös yöpyä omassa teltassa ja paistaa makkaraa nuotiopaikalla. Levaneva on oivallinen päiväretkikohde, mutta reitistö tarjoaa puitteet myös pidempään patikkaretkeen.
Lisätietoja Luontoon.fi -sivustolta: http://www.luontoon.fi/retkikohteet/muutsuojelualueet/levaneva/Sivut/Default.aspx

Rajavuoren ja Pässilän reitit kulkevat vaihtelevissa talousmetsissä, lehdoissa, kalliomaastoissa ja osittain myös metsäuria ja sorateitä pitkin. Kuivaan aikaan reitillä pärjää kevyillä kengillä, sillä suot ylitetään pitkospuita pitkin. Rajavuoren erä- ja retkeilykeskus ja Pässilän maja ovat Levanevan kahden lähtöpisteen (Maalarinmaa ja Tainuskylän tienvarsi) lisäksi hyviä lähtöpaikkoja retkelle. Ne ovat varaustupia. (lähde retkiopas

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

138 Logged Visits

Found it 137     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.