Skip to Content

<

Saarikierros - Ristisaari

A cache by FINHentsu, FINTeeVee Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/23/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tradikätkö Kuloveden Ristisaaressa, Siurossa.

Saarikierros Siuron alueella esittelee 4 saarta Siuronkosken välittömässä läheisyydessä. Saaret sijaitsevat Kokemäen vesistöön kuuluvassa Kulovedessä. Saarikierroksella tutustut Ristisaareen, Halkosaareen, Lehtisaareen ja Isosaareen.

Kulovesi on Kokemäenjoen vesistöön kuuluva järvi Nokialla ja Sastamalassa. Järven teoreettinen keskiviipymä on 21 vuorokautta. Järvi on 57,5 metriä merenpinnan yläpuolella, kuten myös alajuoksun vesistö Rautavesi. Yläpuolella on idässä Nokianvirta ja pohjoisessa Siuronkoski, joka tuo järveen Ikaalisten reitin vedet. Kulovesi on Suomen 100. suurin järvi. Merkittävimpiä kyliä Kuloveden rannalla ovat Nokian Siuro ja Suoniemi. Viimeksi mainittu on entinen kunta. Sastamalan kylistä Kuloveden rannalla sijaitsevat mm. Karkunkylä, Kutala ja Tyrisevä. Kulovesi yhdessä Rautaveden kanssa muodostaa yhden maan parhaista kuhanpyyntialueista. Kuhan lisäksi Kuloveden huomattavimpia saaliskaloja ovat sulkava, hauki, ahven, särki ja toutain, joista sulkava on runsain saalislaji. Näiden lisäksi järvellä voi tavata ainakin siikaa, lahnaa ja kuoretta. Kulovettä on säännöstelty vuodesta 1957 alkaen. Järven vedet ovat uimakelpoisia. (Lähde wikipedia)

Purkkien piilotuspäivänä "raivosi" hieman pohjoisempana Suomessa Lyyli -myrsky aiheuttaen parhaimmillaan jopa 60 000 taloudelle sähkökatkoja. Korkeat oli aallot pienelle GeoWeneellemme, mutta homma saatiin Isosaarta lukuunottamatta hoidettua kerralla. Isosaaren purkki piilotettiin Juhannuksena 2015.

Kätköstä löytyy lokikirja ja ainakin toistaiseksi myös kynä.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

104 Logged Visits

Found it 102     Write note 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.