Skip to content

<

[GLE15] Grimm

A cache by dagger38 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/06/2015
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

September 2015


Deze cache is gepubliceerd tijdens het Grenslandevent.
Het is een wandeling van ongeveer 4 kilometer , thema : sprookjes.
Een BASISKENNIS van je gps is handig!
Grenslandevent


De gebroeders Grimm

Jacob (1785-1863) was een Duitse taalkundige. Hij was hoogleraar in Göttingen en Berlijn. Hij deed baanbrekend werk in onder meer de lexicografie en de kennis van mythologie en sprookjes. Hij en zijn broer Wilhelm (1786-1859) verzamelden Duitse sagen, die zij publiceerden onder de titel Kinder- und Hausmärchen (1812-1822). In 1852 begonnen zij met het Deutsches Wörterbuch, dat echter pas voltooid werd in 1961.


In 2005 verscheen de Europees-Amerikaanse film The Brothers Grimm. Dit fantasieverhaal verhaalt over de broers die van dorp naar dorp trekken om daar geesten te verdrijven, het blijkt dat ze de boel beduvelen omdat de "geesten" ook door hen gemaakt zijn. De broers verdienen zo de kost, maar op een gegeven moment ontdekken ze dat er toch meer tussen hemel en aarde is. De gebroeders Grimm spelen ook een belangrijke rol in de Belgische televisieserie Kulderzipken. Daar spelen ze een verstrooid gezelschap en helpen Kulderzipken met hun vele uitvindingen om de Moeder van de duivel te snel af te zijn.

De Multi

Beweeg je doorheen verschillende bekende en minder bekende Grimm verhalen om uiteindelijk bij het Peperkoeken-huisje te eindigen en je log te kunnen plaatsen.GRAVEN IS NERGENS NODIG , ALLE WP'S LIGGEN BOVENGRONDS!!

Veel Plezier


Uiteraard bedanken we het ANB voor hun toestemming,
met name Koen Thijs (Regiobeheerder Noord-Oost Limburg)
en Pat Schuurmans (Boswachter)


Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.