Skip to Content

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
<

Saarijärven kirkko

A cache by Kapum ja 1Tomppa Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/27/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Saarijärveltä on pitkään puuttunut kirkkokätkö. Nyt asia on vihdoin hoidettu! Kätkö sijaitsee kirkon ja hautausmaan edustalla, on small-kokoinen ja talvilöydettävä. Kirkon parkkipaikka on merkitty waypointina. Kätköllä käydessä kannattaa myös tutustua vieressä olevaan Saarijärven Paavon patsaaseen. Lisätietoa kirkosta ja Paavosta kiinnostuneille kuvan alla.Saarijärven kirkko

Saarijärven nykyinen kirkko on seurakunnan kolmas varsinainen kirkko. Se valmistui vuonna 1849. Kirkko edustaa ns. Engelin kirkkoja, jonka on piirtänyt arkkitehti C. L. Engelin johtamassa Suomen intendenttikonttorissa työskennellyt A. F. Granstedt.

Kirkko on aikansa suunnittelijoiden ja rakentajien mestarinäyte. Kirkkosalia hallitseva kupoli on halkaisijaltaan 18 metriä ja Suomen toiseksi suurin puukupoli Lapuan tuomiokirkon jälkeen.

Viimeisessä remontissa ikkunoin avattu kupolin yläosa valaisee kauniisti kirkon sisätilaa, jonka somistukseen kuuluu mm. tunnetun saarijärveläisen taiteilijan Hannes Autereen puureliefi.

Kirkko on avoinna kesäkaudella päivittäin tiekirkkona.

Kirkon vieressä on Saarijärven vanha hautausmaa. Siellä voi ihailla kaunista sankarihauta-aluetta, jota hallitsee Hannes Autereen veistos Kotiseudun henki. Hautausmaalla on myös muita kiinnostavia muistomerkkejä sekä paikka, jossa voi muistaa muualle haudattuja läheisiään.

lähde: http://visitsaarijarvi.fi/aktiviteetit/saarijarven-kirkko/

Saarijärven Paavo

Saarijärven Paavo on alun perin ruotsiksi kirjoitettu J. L. Runebergin runo, joka ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1830. Se kertoo vaikeuksien koettelemasta Paavosta, kuvitteellisesta saarijärveläisestä talonpojasta. Yhdeksi Runebergin tunnetuimmaksi noussut runo loi aikanaan suomalaiselle sivistyneistölle ihanteellisen kuvan työteliäästä ja hurskaasta suomalaisesta talonpojasta.

Kirkon piha-alueella sijaitseva Paavon patsas on kuvanveistäjä Heikki Varjan (1918-1986) suunnittelema. Saarijärven Paavo on taiteilijan tunnetuimpia figuratiivisia töitä. Se paljastettiin Saarijärven maatalousnäyttelyn yhteydessä vuonna 1961.

Patsas on muodostunut pitäjän tunnukseksi kirkon ohella. Vuosittain juhannusaattona sen juurella julkistetaan Saarijärven Paavo.

lähteet: https://fi.wikipedia.org/wiki/Saarij%C3%A4rven_Paavo, http://visitsaarijarvi.fi/aktiviteetit/1085-2/

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

426 Logged Visits

Found it 403     Didn't find it 2     Write note 5     Archive 1     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 5     Owner Maintenance 2     Update Coordinates 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.