Skip to Content

<

F = FAD Karhi, Hausjärvi Alphabet

A cache by Goljander Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/12/2015
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Iltojen pimentyessä ja Ruotsin FADin (Fumble After Dark) innoittamana päätimme tehdä Hausjärvi Alphabet -sarjaan tämän tyyppisen multimysteerin.


Matka kohti määränpäätä kuljetaan Karhin upeissa ulkoilumaastoissa. Karhin kylä sijaitsee Vanhan Hämeentien (Helsinki-Hämeenlinna) varressa Hausjärvellä. Karhin kylä ja kulttuurimaisema ovat osa valtakunnallisesti arvokasta kulttuuriympäristöä. Kylä on todennäköisesti asutettu 1300-luvulla. Kylän läpi kulkee Vanhan Hämeentien toinen haara toisen kulkiessa Lavinnon kylästä Hikiään kirkon kautta.

Kyläkeskus muodostuu Kuumolan, Pekkalan, Ali-Rekolan ja Yli-Rekolan taloista viljelyksineen. Kuumola on Hausjärven vanhin rälssitalo. Sen puinen päärakennus on vuodelta 1895. Pekkalan asuinrakennuksen vanhin osa, tupa vuodelta 1803, on pitäjän vanhimpia asuinrakennuksia. Myös Ali-Rekolan puinen päärakennus on 1800- ja 1900-lukujen vaihteen tienoilta.Yli-Rekolan (Jaakkola) kaksikerroksinen tiilinen päärakennus on vuodelta 1910. Pekkalan tilan päärakennus on vuodelta 1803, talli ja riihi 1860-luvulta. Rakennusten ympärillä on vanhaa puustoa. Mäki-Hinkkalan (Kylä-Hinkkala) päärakennus on entinen kappalaisen pappila, joka siirrettiin nykyiselle paikalleen vuonna 1898. Kylän taloja ovat edellämainittujen lisäksi myös Tiiveli, Peltola, Mäkelä, Pirjola-Mattila, Kylä-Hinkkala ja Nummi-Hinkkala. Vaikka talot on vuosikymmenten kuluessa jaettu ja lohkottu, ne ovat yhä kylän vauraimpia taloja. Pirjola-Mattila on ollut saman suvun hallussa 250 vuotta. Keskellä kylää on Mäkelän mäki, jonka laella pidettiin muinoin käräjiä.

Yli-Rekola on kylän huomattavin talo, jonka tilukset ovat yhä 200 hehtaarin kokoiset lohkomisista huolimatta. Sen suureen tiiliseen päärakennukseen vie pitkä koivukuja. Päärakennuksen vieressä on ollut vanha puurakennus, jossa asui Juhani Aho perheineen vuosina 1895-1897. Siellä hän kirjoitti romaaniaan Panu, ja siellä valmistui myös hänen kolmas lastukokoelmansa. (Lähde: Wikipedia)

OHJEITA MATKAAN:

* Jätä auto ilmoitettuun parkkiin.

* Varustaudu tarvittavilla välineillä ja aloita matka bokusnaateista.

* Oikealla reitillä pysyt seuraamalla "opasteita".

* Punainen kertoo väärästä suunnasta.

* Kaksi punaista --> käänny jyrkästi vasemmalle.

* Keltaisen jälkeen on syytä vaihtaa siniseen...

* Patikointimatka parkista parkkiin noin 5 km.

************************************************************************************

FTF-löytäjän toivotaan tekevän seuraavan kätkön (seuraava G) mahdollisimman nopeasti. Ilmoitathan loggauksessa halukkuutesi mikäli haluat tehdä seuraavan kätkön. Mikäli olet estynyt tai et muutoin halua kätköä laatia, toivotaan että ilmoittaisit senkin loggauksessasi, jotta järjestyksessä seuraava voi halutessaan tarttua toimeen. Nimeäminen tulisi suorittaa samalla tavoin kuin tämä kätkö eli [aakkonen = kätkön nimi, Hausjärvi Alphabet]

Kätkön tulee alkaa omalla aakkosella, joka tässä tapauksessa on F. Nimi voi tulla esimerkiksi jostain rakennuksesta, ihmisestä, kadusta, historiallisesta jutusta jne. Nimi voi olla myös englanniksi, mikäli se helpottaa kätkön tekemistä. Kätköjen tulisi olla talvella löydettäviä. Kätkö voi olla minkä tyyppinen tahansa (mielellään helpohko). Kätköjen tulee sijaita Hausjärvellä.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.