Skip to content

<

Laukkalan kirkko

A cache by 51551 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/22/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä kätkö esittelee Pielaveden Laukkalan kylän kirkkoa.


Laukkalan kirkko on Pielavedellä sijaitseva 1939-1940 rakennettu uusklassismia edustava tiilinen päätytornillinen pitkäkirkko, jonka suunnitteli rakennusmestari Eemil Ikäheimonen. Basilikamainen runkohuone on satulakattoinen ja sen päädystä kohoaa portaittain kapea torni, sivulaivat ovat tavallista kapeammat. Runkohuone on rapattu sileäksi ja siinä on viistokatto. Kirkkoa korjattiin vuonna 1957, sen pinta-ala on on 225 neliötä ja siellä on istumapaikkoja 200 hengelle. Kirkon 12 + 1 -äänikertaiset urut on valmistanut Kangasalan urkutehdas 1957. Alttaritaulu Jeesus Getsemanessa on Hilja Karolan vuonna 1945 maalaama.

Kirkkoon mahtuu noin parisataa henkeä. Myöhemmin kirkon yhteyteen on rakennettu seurakuntasali palvelemaan seurakunnan pohjoisten osien tarpeita. Kirkon läheisyydessä on hautausmaa ja sankarihautausmaa, jossa on Armas Tirrosen muistomerkki "Hyvästijättö".

 

Lähteet: Wikipedia, Pielaveden seurakunta

 

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.