Skip to Content

<

Nuoruusmuistoja - sökömäki

A cache by joukli Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/22/2015
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Teinpä tarjolle tripletin nuoruusmuistojeni maisemiin.


Koordinaatit osoittavat mäelle, jonne useita vuosikymmeniä sitten joukko ukkoja tapasi kesällä pyhäaamuisin karata kortille, kun eukkojensa valvovat silmät lie poistuneet kotoa tunniksi kirkkoon. Eikä mäellä pelattu mustaa pekkaa tai maijaa, vaan ihan oikeaa sököä ja panoksena oli selvä raha! Paikalla oli silloin vankka kuusikko ja siellä kuusten katveessa istuinkivet ympyriäisessä kehässä.

Jännää oli tuolloin pyhäaamupäivin hakeutua seuraamaan, kuinka ukkoja pälyillen kiipesi mäelle. Kun miehiä näytti kerääntyneen riittävästi, oli meidän pikkupoikien aika hivuttautua lähemmäksi puskien taakse seuraamaan tuota pelottavan jännittävää kortinpeluuta. Nuo pelaajathan eivät kiihkoltaan meitä huomanneet – tai sitten eivät välittäneet.

Eihän tuossa ringissä kovin panoksin pelattu, talonkirjoja ei pottiin laitettu – liekö kenelläkään pelaajista silloin sellaisia ollutkaan. Mutta varmaankin joskus joku pelipäivän jälkeen vietti kuivaa kautta seuraavaan tilipäivään. Ja joskus äityi meno meidän poikasten silmin nähtynä ihan hurjaksi, kun joku pelissä menestynyt alkoi siivota potissa kiertävää rahavirtaa pikkukolikoista viskaten aina potin saatuaan markat ja viismarkkaset olkansa yli taakseen kanervikkoon. (Huom, elettiin siis aikaa ennen vuotta 1963, jolloin tikkari maksoi 5 markkaa.) Kyllä potissa joskus seteleitäkin oli, mutta niiden päällä oli vähänkään tuulisemmalla säällä kivi visusti painona.

Siinäpä oli meillä pikkupojilla tienestiä, kun päivän pelien joskus päätyttyä päästiin 'haravoimaan' kanervikkoa, josko noita poisviskottuja lantteja sieltä löytyisi. Joskus onnisti. Enää noita lantteja on turha etsiä; jos meiltä jotain jäi löytämättä, lienevät jo hautautuneet neulasten ja sammalten alle. Mutta on paikalla haettavaakin. Piilotin tänne pienen geokätkön, etsi sinä se, saat palkkioksi kätkökartallesi hymynaaman!

Lokivihosta voit ottaa talteen koordinaatin palan bonuspurkinkin hakemiseksi.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

274 Logged Visits

Found it 268     Didn't find it 1     Write note 2     Publish Listing 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.