Skip to Content

<

Nuoruusmuistoja – historiamiljöö/bonus

A cache by joukli Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/22/2015
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Teinpä tarjolle tripletin nuoruusmuistojeni maisemiin.


Kätkön bogus-koordinaatit johdattavat sinut paikalle, jossa olet jääkaudelta peräisin olevan hiidenkirnun äärellä, mikä viittaa aikaan yli 10000 vuotta sitten. Laajemmin tämä historiallinen alue - Hakoisten linnavuori - viittaa keskiaikaan, ehkä 1200 luvulle. Katsellessasi ympäröivää maisemaa, voit samaistua kätköntekijään, joka nuoruusvuosinaan katseli näitä maisemia lukuisia kertoja joka kesä. Yhtenä 'harrastuksena' kun oli kavereiden kanssa etsiä aina uusia reittejä, mistä vuorelle kiivettiin. Pahempia putoamisia ei sattunut.

 

Katsoessasi vuorelta etelän – etelälounaan suuntaan voit nähdä ja kuvitella myös lähihistoriaa – siivun tiestön ja linja-autoliikenteen kehitystä.

Etäimpänä (alle 1,5 km) on maantie 13651, joka on osa reittiä, jota linja-autot kätköntekijän varhaisnuoruudessa kulkivat Hämeenlinnasta Helsinkiin. Silloin matka-aika oli reilut kolme tuntia, mutta matkustajiakin palveltiin ajamalla mm. Ryttylän ja Hyrylän ja monen muun taajaman kautta. Nykyisin osa tuonaikaisen linja-autoreitin teistä on enää paikallisia tilusteitä ja osin tuon reitin tiestöä on raivattu pelloksikin.

Samalla suunnalla lähimpänä (alle 1 km) kulkee KT 130 Hämeenlinnasta Helsinkiin. Tätä 'pikatietä' pikavuorobussit ajoivat em. välin jo niukasti alle kahden tunnin, mutta matkustajia palveltiin vähemmän tekemällä vain pieniä poikkeamia sivuun päätieltä, kuten esim. Riihimäen keskustaan.

Edellä mainittujen teiden välissä kulkee nykyinen VT 3-moottoritie Hämeenlinnasta Helsinkiin. Expess-bussit suhauttavat matkan jo nopeimmillaan 1 h 15 min:ssa. Nyt ei enää matkustajia noudeta mistään, vaan heidän on itse hankkiuduttava motarin varrelle pysäkeille.

 

Linnavuorella on myös palanen melko tuoretta historiaa - siellä on tätä kirjoitettaessa yhä haettavissa Janakkalan ensimmäinen geokätkö (GCE78D) vuodelta 2003.

 

Nyt piilottamani kätkö löytyy koordinaateista N 60° 52.ABC E 24° 34.FGH, johon kirjainten lukuarvot saat nuoruusmuistoja-triplettini kahden muun kätkön ('Koulutie' ja 'Sökömäki') lokivihkojen kannesta.

Kätkön T-arvo ilmentää koko bonuskokonaisuuden suorittamista. Nollapisteelle ehdittyäsi T on alhaisempi.

Kätkössä ei ole kynää!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

105 Logged Visits

Found it 94     Didn't find it 6     Write note 2     Publish Listing 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.