Skip to Content

<

Sara - suuri ja voimallinen

A cache by huldrelokk & Vilmurina Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/08/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkön nimenä on alkuperältään tuntematon, mutta jo vanhojen paikkakuntalaisten tietämä sanonta. Kyseessä on joko tosiasia tai pelkkää pohjalaista uhoa...

Sara on Karvian kylistä pohjoisin. Rajan takana aukeaa laaja Pohjanmaa, mitä Sarakin jo ainakin maaston tasaisuuden osalta edustaa. Ensimmäiset maininnat kylän asukkaista ovat 1600-luvulta. Maantie oli pitkälle 1800-luvulle pelkkä huonokuntoinen kärrytie, parempi tie Jalasjärvelle valmistui vasta ennen vuosisadan loppua. Viimeksi maantietä levennettiin ja kunnostettiin v. 2005. Vuonna 2010 koko kuntaan vedettiin myös sivukylät kattava, erinomaiset tietoliikenneyhteydet tarjoava nopea valokuituverkko. Sarassa on aikoinaan ollut oma kauppa, posti ja pankkikin. Vielä toiminnassa oleva kyläkoulu (esikoulu ja alakoulun luokat 1-6) lakkautetaan v. 2017, jolloin Karviassa siirrytään yhtenäiskouluun. Lisäksi kylässä on valaistu pururata, uimaranta ja oma vanhustentalo. Yritystoiminta on maatalouspainotteista, mutta myös mm. turveurakointia, kuljetusalan yrittäjiä, korjaamotoimintaa ja erilaisia alihankintatöitä tekeviä löytyy.

Sarassa toimii aktiivinen Maa- ja kotitalousseura, joka omistaa kätköpaikkana olevan Saran maamiesseurantalon. Talo on valmistunut v. 1956. Keittiö uusittiin v. 2007, jolloin myös maalattiin talon komea sali ja ulkoseinät. Vuonna 2009 Saran talo valittiin Karvian vuoden rakennustyöksi.

Lähteenä mm. Saran kyläsuunnitelma 2005-2006 (Karvia kirien huomiseen! -hanke).

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

279 Logged Visits

Found it 256     Didn't find it 13     Write note 3     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Owner Maintenance 2     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 8 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.