Skip to Content

<

Digterhaven

A cache by TeamDjango Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/29/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Digterhaven

Klimatilpasning og monsterregn
Større regnmængder og hyppigere regn er blevet en del af hverdagen og pludselig er begreber som ”monsterregn” blevet en del af vores bevidsthed, når vejrudsigten melder om nedbør i store mængder. Klimaændringerne presser det nuværende kloaksystem med oversvømmelser til følge. Mange er blevet forskrækkede efter en sommer, der gentagne gange har budt på oversvømmede kloakker, veje og kældre. Klimaet ændrer sig, og vi må tilpasse os.
Det betyder, at der må findes alternative løsninger til at håndtere regnvand, end blot at lede det direkte til kloakken.
Regnvandet skal betragtes som en ressource, der gennem forsinkelse og opmagasinering kan udnyttes til rekreative og sociale formål og kan medvirke til at øge biodiversiteten.
De store regnmængder kan derfor være til gavn for borgernes nærmiljø, når vi bliver bedre til at lede regnen ud i søer, parker og haver.
I stedet for at lede vandet til kloakken skabes der rekreative områder.
Lokalt har Sønderborg Kommune gentagne gange oplevet oversvømmelseshændelser i krydset Grundtvigsallé og Skovvej, hvor skoler og trafik i området er sat ud af drift.
For at løse problemet skal belastningen på kloakken i dette område nedbringes. En del af løsningen på dette problem er at opmagasinere og forsinke regnvand i ”Digterhaven”.
Opmagasinering af regnvand i ”Digterhaven” er en del af Sønderborg forsynings strategi om klimatilpasset kloaksanering.

Fakta om ”Digterhaven” også kaldt "De 5 haver"

• Der kan opmagasineres ca. 4000 m3 regnvand i ”Digterhaven”. Dette svarer til at der kan tilbageholdes et volumen svarende til den ”værste” regnhændelse, man har målt i Sønderborg, siden man begyndte at registrere regnhændelser for 32 år siden.
• Udløbet fra ”Digterhaven” drosler afløbsvandføringen svarende til den naturlige baggrundsafstrømning fra det bagvedliggende opland, dvs. ca. 1 l/s/ha.
Projektet er blevet til ved et samarbejde mellem Sønderborg Kommune, Sønderborg Forsyning og Grontmij.

Kilde: Sønderborg Forsyning / Sønderborg Kommune og grontmij.dk

Nu til cachen:
Cachen er en lille boks og indeholder fra start logbog, skriveredskab og FFC, samt små bytteting.
Placer venligst cachen omhyggeligt igen.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

122 Logged Visits

Found it 104     Didn't find it 6     Write note 3     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 11 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.