Skip to content

<

Aitonevan lintutorni

A cache by Miikar93 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/12/2015
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Aitoneva on historiallinen paikka, sillä alueella on aloitettu turvetuotanto jo 1940-luvulla. Aitonevan turvemuseossa voi tutustua turvetuotannon historiaan. Turvemuseo kertoo monipuolisesti turpeen tuotannosta, käytöstä sekä alan kehityksestä, historiasta ja ympäristönhoidosta. Museoon on vapaa sisäänpääsy ja sen yhteydessä sijaitsee kesäkahvila. Museon ulkopuolelle metsämaastoon on sijoitettu kuutisenkymmentä turvetuotantoon liittyvää konetta, joista vanhimmat ovat 1940-luvulta. Museon lähellä on myös ympäristöpolku, jossa voi tutustua alueen luontoon.

Aitonevan kosteikko perustettiin vuonna 2006 ja se on vanhaa turvetuotantoalueen pohjaa, joka ennallistuu ensin kosteikoksi ja lopulta suoksi. Kosteikon ympäri on rakennettu maavallit, jotta vesi pysyy alueella. Vesi tulee kosteikolle luontaisesti ison laskuojan kautta 330 hehtaarin valuma-alueelta. Kosteikon keskisyvyys on noin metrin ja paikoin vähemmän. Kosteikko on vaatinut hoito- ja kunnostustoimenpiteitä, penkereitä on kunnostettu ja niiltä on raivattu pajukkoa. Aitonevan kosteikolla on runsaasti eri lintulajeja sukeltajista kahlaajiin. Keväällä voi kuunnella riekon soidinta. Kosteikon lähistöllä asuu myös majava.

Aitonevan lintutornin (Aitotorni) rakensi Jouko Alhainen keväällä 2015 ja sen avajaisia vietettiin myöhemmin kesällä. Lintutornin vieressä sijaitsee laavu ja parkkipaikka.

Huom! Tulenteko Aitonevan alueella ainoastaan niille tarkoitetuille paikoille!

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.