Skip to Content

<

Lehtoranta

A cache by Vesiset Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/23/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö esittelee luonnonvarakeskuksen Lehtorannan puulajipuiston.


Lehtorannan puulajipuisto sijaitsee Lestijoen rannassa, noin 4 km Kannuksesta Himangalle päin. Alueella on puulajipuisto sekä tervahauta. Ensimmäiset istutukset puulajipuistoon tehtiin vuonna 1985 ja tämän jälkeen istutuksia on tehty useana eri vuonna. Yleisölle tutustumista varten paikka avattiin vuonna 1996.

Lehtorannan puulajipuistossa kasvavia havupuita ovat muun muassa sembramänty (Pinus cembra), kontortamänty (Pinus contorta var. latifolia), makedonianmänty (Pinus peuce), engelmanninkuusi (Picea engelmannii), valkokuusi (Picea glauca), mustakuusi (Picea mariana), serbiankuusi (Picea omorica), hopeakuusi (Picea pungens ’Glauca’), lännenpihta (Abies lasio­carpa), siperianpihta (Abies sibirica) ja siperianlehtikuusi (Larix sibirica). Lehtipuita ovat esimerkiksi tervaleppä (Alnus glutinosa), metsävaahtera (Acer platanoides), kynäjalava (Ulmus laevis), terijoensalava (Salix fragilis ’Bullata’) ja suomenpihlaja (Sorbus hybrida). Puistossa on myös puiden erikoismuotoja, muun muassa mukuraharmaaleppä (Alnus incana f. ’gibberosa’) sekä hedelmäpuualue.

Lehtorannassa on myös vuonna 1985 perustettu ns. Nelder -tiheyskoe. Se on istutettu kotoisilla puulajeilla: hieskoivulla (Betula pubescens), rauduskoivulla (Betula pendula), kuusella (Picea abies) ja männyllä (Pinus sylvestris). Koe havainnollistaa konkreettisella tavalla istutustiheyden vaikutuksen puiden kasvukehitykseen.

 

Kätkön koordinaatit ohjaavat sinut paikkaan, johon voit pysäköidä kulkineesi. Avaa portti ja olet tullut Lehtorantaan.

Jokaiselta välipisteeltä löydät pätkän koordinaattiaihiota ja kaikki pisteet kiertämällä sinulla pitäisi olla kasassa loppupisteen koordinaatit. Puistossa kulkiessasi pysy reitillä ja muista kirjoittaa nimesi myös vieraskirjaan. 

Kätkö on periaatteessa talvilöydettävä, mutta talvikunnossapitoa alueella ei ole, joten runsas lumentulo estää porttien aukeamisen. Jos viet alueelle koiria, muista korjata jätökset pois. Alueella kulkee lapsi- ja oppilasryhmiä.

Kätkölle on lupa.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

56 Logged Visits

Found it 54     Write note 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.