Skip to Content

<

The secret to long life - Part 1

A cache by Geomaanikko Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/03/2015
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämän kaksiosaisen multikätkön maastossa on runsaasti kivenkoloja, joista sinun tulisi löytää ne oikeat. Kakkospiste on noin 200 metriä ykköspisteeltä. Ykköspisteellä havaintoni mukaan vaikuttaa olevan sellainen +/-10 metrin tarkkuus navigointilaitteessa.

Rakennusmestarintien päässä on lähin paikka, jossa ei ole pysäköintikieltoa. Kannattaa kuitenkin käydä tien päässä olevalla kääntöpaikalla tekemässä kierros ja pysäköidä auton keula kaupungin suuntaan, jossa ei ole pysäköintikieltoa.

Ykköspisteeltä olisi tarkoitus etsiä suurehkoa micropurkkia. Kätkö ei sijaitse puussa. Haastetta kyllä silti riittää maastossa ennen kuin nimi on lokikirjassa. Olethan varovainen kätköalueella liikkuessasi!

Tähän kätköpaikkaan törmäsin ensimmäisen kerran viime syksyllä vasta aloittaessani kätköilyä ja etsiessäni ihan ensimmäisiä mysteerikätköjäni. Etsin silloin kerran ykköspisteen luota olematonta kätköä varmaan lähes tunnin ajan. Koska paikka oli kuin luotu kätkölle, niin täytetään sitten tätäkin nurkkakuntaa yhdellä kätköllä, vaikka sitten ensimmäisen katkeran DNF:ni muistoksi.

Laitoin kakkospisteelle vihjeen (B), josta sitten saadaan aikanaan laskettua itäisten koordinaattien desimaaleja. Täytyy vain ensin innostua jatkamaan tätä sarjaa jossakin vaiheessa esim. yhdellä multilla.

Pitkän iän salaisuus
Pitkän iän salaisuus on pysytellä kaukana miehistä. Niistä on enemmän ongelmia kuin hyötyä. "Jessica Gallan, 109-vuotta"
Kolme raakaa kananmunaa päivässä sekä vuodesta 1938 sinkkuna. "Emma Morano, 115-vuotta"
Jos lepää, ruostuu. "Arvo Ylppö, 105-vuotta"
Suklaan syöminen ja se, ettei mennyt koskaan naimisiin. "Leandra Becerra Lumbreras, 127-vuotta"
kaksi lasillista viiniä lounaan kanssa, iltapäivällä lasillinen Southern Comfort -nimistä likööriä. "Pauline Spaglona, 100-vuotta"
lepo ja herkut. "Misao Okawa, 117-vuotta"
Onnellinen elämä on paljon yksinkertaisempaa kuin lyödä hole-in-one. "Ida Pieracci, 102-vuotta"

Tiede kertoo geeniperimällä, elämäntavoilla ja äidiltä perittävällä bakteerikannalla olevan suuri merkitys pitkään ikään. On jopa tutkittu, että negatiivinen ajattelutapa lyhentäisi ihmisen elinaikaa noin 15 vuoden verran. Mielenkiintoista ajatella monen vanhuksen ajatusta pitkästä iästä. Myös sitä, että yksineläminen olisi esim. tie pitkään ikään.

Kaikki tuntemani satavuotiaat elivät yksinkertaista, puhdasta elämää, johon ei kuulunut ylellisyyttä eikä tuhlailua. He olivat äärimmäisen säästäväisiä ja saivat paljon aikaan hyvin vähistä voimavaroista. -Maoshing Ni-

Maailmassa on kolme paikkaa, joissa eletään poikkeuksellisen usein yli 100-vuotiaiksi.
1. Vilcabamba "Pitkän elämän laakso", pieni kylä Ecuadorissa. Vilcabambassa lämpötila pysyy 18-27 asteen välillä. Kylän ihmiset pääsääntöisesti työskentelevät pelloilla. Vilcabambalaisilla on tapana syödä runsaasti hedelmiä sekä vihanneksia, mutta tuskin koskaan lihaa tai kalaa. Kylän läpi kulkee mineraalirikas joki, jonka vettä kyläläiset juovat. Kyläläiset ovat ulospäinsuuntautuneita ja kutsuvat usein ystäviään luokseen.
2. Ogliastra, alue Sardinian vuoristossa. Lähes kaikki 200 kylän ihmistä elävät 100-vuotiaiksi. He työskentelevät ulkona pelloillaan eläimiensä kanssa. He syövät runsaasti vihanneksia, mutta eivät kovin paljon lihaa tai kalaa. He tuskin koskaan tarvitsevat lääkkeitä. Heillä on tapana juoda hieman grappaa ennen nukkumaanmenoa. Kylässä elämä on kovaa, mutta tietyllä tavalla kiireetöntä ja stressitöntä.
3. Okinawa, Japan. Heillä ruokapöydässä usein on kalaa, vihanneksia ja soyaa. Okinawalaiset ovat aktiivisia ja käyvät töissä kunnes täyttävät 80 tai jopa ylikin. He osaavat rentoutumisen taidon. Heillä on tapana tavata ystäviään sekä meditoida.Lähteet:
elt.oup.com, hidastaelamaa.fi, google.com

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

170 Logged Visits

Found it 148     Didn't find it 17     Write note 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.