Skip to Content

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.

Traditional Geocache

L'Encadenat

A cache by Moriarty Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 8/25/2015
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Un catxé una mica intrèpid situat on la Riera de Clarà es troba amb el riu Llobregat, al seu pas per Viladomiu Nou. Us convido a visitar aquest bonic racó on podreu gaudir d'un paissatge de rivera espectacular!

Final de la Riera de Clarà

Moriarty

Una passejada?

Es pot arribar amb cotxe pràcticament al costat del catxé, però si teniu ganes de fer una bonica (i curta) passejada per sobre l'últim tram de la Riera de Clarà, us aconsello seguir la ruta que us he indicat amb WPs. Aparcareu a Viladomiu Nou i baixareu a la desembocadura de la riera passant per sobre el viaducte del carrilet. Passareu per trams molt bonics, amb bones vistes de la colònia, i amb algun catxé de'n Josepsar.


Riera de Clarà

La riera de Clarà és una riera de la conca del Llobregat, de cabal molt irregular. La riera de Clarà neix Capolat, al serrat de Runers, a 1.350 metres d'altitud, davalla per l'oest des de l'altiplà de Capolat i, després de travessar el terme de l'Espunyola, baixa per la baga de Sant Salvador, entra al terme d'Avià prop de la Casa el Verdaguer, travessa el terme d'Avià i drena l'antiga quadra de Clarà. Proporciona aigua als molins de la Riereta i de Casancots, i finalment entra al terme de Casserres, on l'aigua és recollida en un embassament, per seguir fins a desguassar al Llobregat al terme de Casserres, a la colònia Viladomiu Nou.

La riera de Clarà es troba en un relatiu bon estat de conservació i manté una bona mostra dels sistemes naturals fluvials del curs mitjà del riu Llobregat. Mostra fragments interessants de vegetació de ribera, amb boscos i herbassars higròfils. Per la qualiat de les aigües, manté comunitats d'algues calcàries incrustants i invertebrats associats, típiques de rieres sobre lloses calcàries. El poblament faunístic és el típic associat a aquests hàbitats, i destaca la presència de barbs. La riera forma diferents salts de poca alçada al llarg del recorregut, amb clots, alguns bastant fondos..

Font: Viquipèdia


NOTA SOBRE EL CATXÉ

Veureu que les coordenades us porten molt aprop del saltiró que fa la riera al Llobregat. Aneu alerta no hi caigueu, al menys voluntàriament. Com ja he dit aquest és un catxé una mica intrèpid (un micarrona i prou), però no hi patiu que si la riera ho permet, i si vosaltres no voleu, no cal mullar-se.

L'equip que faci l'FTF tindrà un petit premi (instruccions en el catxé), i el certificat li serà entregat via nota en el log d'aquesta pàgina.

Recomanacions:

  • Tingueu cura del catxé i de totes les seves parts, però sobretot mireu que no us en caigui cap al riu!
  • Fixeu-vos bé en com l'heu trobat i deixeu-lo de la mateixa manera, d'això en dependrà el seu estat de conservació i l'experiència dels equips que vinguin darrera vostre.
  • En èpoques de pluges, o quan la riera baixi ben plena, us serà molt més complicat aconseguir el catxé, al menys sense mullar-vos (per aquesta raó he posat en els atributs que l'accés pot ser estacional).
  • No pengeu fotos del catxé ni del seu amagatall siusplau. Si teniu per costum fer-ne una foto feu-la del logbook sol.

Espero que el gaudiu! Sort!


Additional Hints (No hints available.) 

Find...

53 Logged Visits

Found it 39     Didn't find it 5     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 2     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 8 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 12/1/2017 2:32:00 PM (UTC-08:00) Pacific Time (US & Canada) (10:32 PM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page