Skip to content

<

Äimän käki

A cache by todot Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/02/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Äimän käki
Äimä oli folkrockmusiikin genreen kuuluva Anjalankoskelais-Virolahtelainen bändi 1970-luvulta. Äimän jäsen Juha Hytti oli Virolahtelainen lintuharrastaja. Äimän muut perustajajäsenet olivat Erkki Tolsa, Hannu Suolanen, Hannu Seppänen sekä Kari Peuhu. Kuuluisimmat kappaleensa olivat Teppana jänis, Vanhat omppupuut ja Ähläm.

Kurkelan lintutorni on erittäin hyvä petolintumuuton tarkkailuun. Tästä tornista tehdään usein havaintoja mm kiljukotkista, haarahaukoista ja muista harvinaisista petolinnuista. Tornin läheisyydessä on rajavyöhyke jonne on kiellettyä poiketa. Suomen itänaapurin venäjän vastaisella rajalla on rajavyöhyke koko matkalla.

Käki esitellään lintukirjoissa usein haukkojen osiossa. Käki munii toisten lintujen pesiin yhden munan kerrallaan. Emolintu valitsee lajin jonka pesään munii, sen mukaan minkä lajin pesässä itse on kuoriutunut. Käen poikanen tiputtaa pesän alkuperäiset poikaset pois pesästä ja saa näin kaiken ruuan ja hoivan itselleen. Käen soidin-ja kutsuhuuto on kuuluisa kukkuu. Uros käki myös huijaa alkuperäislajin emolinnun pois omalta pesältään kukkumalla ja naaras käy sillävälin munimassa sinne yhden munan. Käki pariskunta saattaa munia useampaankin pesään mutta omaa pesää he eivät rakenna. Keväisin ja alkukesästä käki on aktiivisimmillaan ja kukuntaa kuullaan joskus pitkinäkin sarjoina. Kukunnalle on kansanperinteessä annettu taianomaisia merkityksiä.

Kätköilijätkin ovat joskus äimän käkenä hankalan myssen tai hyvin jemmatun purkin äärellä. Tätä purkkia ei tarvitse äimäillä sillä se löytyy melko helposti.

Jos lunta sataa paljon saattaa olla vaikeampi löytää.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.