Skip to Content

<

Alkolukko

A cache by Offipete Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/09/2015
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Alkolukko. 

Kätköllä et tarvitse tehdä mitään erikoista kun etsiä kätkö. Ei tarvitse puhaltaa. 

Onnea etsintää.


Alkolukko on ajoneuvoon asennettava käynnistyksenestolaite. Sen toiminta perustuu alkometriin. Laite vaatii kuljettajaa puhaltamaan ennen ajoneuvon käynnistämistä hengitysnäytteen laitteeseen. Mikäli näytteessä on rajan ylittävä pitoisuusetanolia, laite estää ajoneuvon käynnistymisen. Useimmat laitteet estävät huijausyritykset mittaamalla myös hengitysilman lämpötilan ja kosteuden ja vaatimalla imun tai ääninäytteen. Laite voi vaatia puhallusta myös ajon aikana satunnaisin väliajoin. Mikäli kuljettaja ei pysty antamaan puhdasta näytettä tietyn ajan sisällä, laite rekisteröi virheen ja estää seuraavan käynnistyksen.

Jotkut kuljetusliikkeet asennuttavat autoihinsa alkolukon osana yrityksen laatujärjestelmää. Joissakin tapauksissa koulukuljetusten kilpailutuksessa tarjoajat voivat saada lisäpisteitä asennetusta alkolukosta.

Suomessa on 1.7.2005 alkaen ollut mahdollista saada rattijuoppoustuomion ajokielto ehdollisena. Silloin tuomitun ajoneuvoon asennetaan hänen omalla kustannuksellaan alkolukko ja tuomittu saa ajokortin, jolla saa kuljettaa vain tätä nimenomaista ajoneuvoa. Tämä mahdollistaa esimerkiksi ajamista vaativan ammatin harjoittamisen tuomiosta huolimatta. Ehdollisen ajo-oikeuden tapauksessa alkolukon toimivuus tarkastetaan säännöllisesti asennusliikkeessä ja laitteen muistista todettu virheet, esimerkiksi alkoholihuuruiset puhallukset ajonaikana tai laitteen manipulointiyritykset, johtavat välittömästi ajo-oikeuden menetykseen.

Ruotsissa on tavoitteena ottaa alkolukko käyttöön kaikissa uusissa raskaissa ajoneuvoissa vuonna 2010 ja uusissa henkilöautoissa 2012.

Teksti lainaus Wikipedia. 

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.