Skip to Content

<

Mäkelänvuoren elukat - Lumikko

A cache by Tiiraajat Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/16/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Lumikko Mustela nivalis

Muistathan ottaa talteen kätkön logivihkosta mahdollisesti löytyvän bonuskoordinaatin osan!

  • Samannäköisiä lajeja: Hilleri, Kärppä
  • Koko: Pienin näätäeläin, maailman pienin petonisäkäs. Paino 35–120 g.
  • Yleiskuvaus: Pitkä, ohut ruumis, lyhyet jalat. Kesäasussa pää ja selkäpuoli pähkinänruskeat, vatsa valkea, väriraja terävä. Talviturkki valkoinen. Häntä keskimittainen, ohut (siinä ei ole mustaa kärkeä kuten kärpällä).
  • Liikkuminen: Luonteenomaista loikkimista; uhattuna pakenee nopeasti. Seisoo takajalkojensa varassa tutkiessaan ympäristöään. Liikkuu ketterästi maakäytävissä, ui, kiipeää.
  • Jäljet: Munanmuotoinen, viisi varvasta kaikissa käpälissä. Loikan pituus pariloikassa 20–50 cm, neliloikassa 30–70 cm.
  • Pesä: Yleensä käyttää muiden eläinten maanalaisia pesiä, jotka tavallisesti vuoraavat saaliseläinten karvoilla. Elinpiirissä useita pesiä ja lepopaikkoja.
  • Lisääntyminen: Keväästä kesään, tavallisesti yksi pesue vuodessa. Poikasia 1–15 (luonteenomaisesti 4–6), syntyessään vaaleanpunaisia, sokeita ja kuuroja.
  • Ravinto: Lihansyöjä, pyydystää taitavasti pikkujyrsijöitä niiden käytävistä.
  • Uhanalaisuus: Rauhoitettu.
  • Lumikkoa tavataan koko Suomessa, etelässä runsaammin. Lumikko viihtyy monenlaisissa ympäristöissä edellyttäen, että niissä on riittävästi kasvipeitettä ja tarpeeksi saaliseläimiä tarjolla. Laji välttää kovin avoimia ympäristöjä. Lumikko on päiväeläin, jonka aktiivisuutta säätelee lämpötila ja ruoan saatavuus. Lumikon on syötävä säännöllisesti, joten saalisjaksot ja lepojaksot vuorottelevat. Lumikot eivät nuku talviunta, mutta voivat viettää suuren osan talvea lumen alla. Elinpiirin koko vaihtelee vuodenajan ja ruoan saatavuuden mukaan, tavallisesti se on 1–3 ha.
  • Lähde: LuontoPortti

Additional Hints (No hints available.)



 

Find...

179 Logged Visits

Found it 178     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.