Skip to Content

<

Pirttiselän laavu

A cache by tervas4 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/11/2015
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Kätkö sijaitsee Pirttiselän laavulla Rovaniemen Perunkajärvellä. Kätköpaikalle on matkaa Perunkajärventien ja Perunkajärvenitäpuolentien risteyksestä 1,3 kilometriä. Mikäli metsätien puomi on auki, voi autolla päästä puolen kilometrin päähän laavusta. Tarvittaessa autolle löytyy parkkitilaa risteysalueelta, jossa on infotaulu ja ekopiste.

Laavu on Perunkajärven kyläyhdistyksen ylläpitämä. Laavun vieressä sijaitsee upouusi Pirttiselän lintu- ja näköalatorni. Kirkkaalla säällä paikalta on komea näkymä Perunkajärvelle. Järvi on pinta-alaltaan 923 hehtaaria. Sen syvin kohta on 53 metriä. Rantaviivaa on lähes 45 kilometriä. Vesi on ruskeaa ja humuspitoista. Järvestä voi saada monenlaista kalaa.

Talvisin laavulle pääsee hiihtämällä. Mahdollisesti voi myös taivaltaa kelkkauraa pitkin. Laavulla on hyvä tulistella ja pitää evästaukoa. Siellä on tilaa isommallekin porukalle. Ainakin kesäisin se onkin suosittu retkikohde. Kätköön ei mahdu kynää.

 

 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

37 Logged Visits

Found it 30     Didn't find it 1     Write note 4     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.