Skip to content

<

Det skjeve huset

A cache by teegus Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/19/2015
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   large (large)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Cachen ligger på oppgitte koordinater. Koden til hengelåsen er publiseringsdato: 1912
The cache is located at the posted coordinates. The code for the padlock is: 1912

Denne cachen var luke #19 i Tromsøadvent 2015. Huset er fortsatt på plass, og er vel verdt et besøk.

Etter tusenvis av år på nordpolen, med bare én dag i året ute i verden, var julenissen blitt ganske lei. Han ville hilse på nye hyggelige folk, ikke bare alver dag ut og dag inn. Han ville ha seg en feriebolig! For ikke å få for mye hjemlengsel måtte boligen bli bygd et sted med snø hvertfall deler av året. Det var også viktig med en ganske sentral plassering slik at det var lett for hyggelige folk å komme på besøk.

Etter å ha speidet lenge rundt om i hele verden kom han frem til at i Tromsø – der ville han ha boligen sin. For å få den bygd sendte nissen ut et anbud over land og strand, til alle kompetente, og mindre kompetente, håndtverkere. Én av disse – mindre kompetente håndtverkerne – var teegus. «En liten feriebolig til nissen, det burde være en lett oppgave», tenkte teegus, og satte i gang med å skrive et tilbud.

På dette tidspunktet kan man spørre spørsmål om bestillerkompetansen til nissen. Leker er han ekspert på, men hvilke kriterier skal man egentlig bruke når man vurderer ferieboligtilbud? Til slutt bestemte nissen seg for å gå for tilbudet til teegus. Var det det beste tilbudet? Neppe. Men det var det desidert billigste. teegus tilbydde seg nemlig å lage boligen nesten helt gratis. Det eneste han fikk i retur var å bli satt opp på «snilt barn»-lista, slik at han selv i godt voksen alder kunne få en julestrømpe å kose seg med på julaften. Samt 2 millioner kroner på forskudd.

Med godt mot satte teegus i gang med planlegging og innkjøp. Viljen var muligens større enn gjennomføringsevnen, men det satte ingen stopper for bygginga. Avanserte plantegninger ble laga, og huset begynte å ta form. «Her kan nissen komme til å trives», tenkte teegus optimistisk.

Proffe plantegninger
Proffe plantegninger må til

Tidlig i desember sto boligen ferdig, og nissen så frem til å ta seg en velfortjent tur i førjulsstria mens han overlot lekelageplanlegginga til sjefsalven. Vel fremme trodde ikke nissen sine egne øyne. Ikke var det noen oppkjørsel opp til boligen, ingen reinsdyr-parkeringsplass var å se, og utbygger var heller ikke å finne. Og huset var skjevere enn resultatet fra en spørreundersøkelse på vg.no.

Fortvilt prøvde nissen å få tak i først utbygger, så forbrukerrådet. teegus var ikke å få tak i. Han hadde nemlig slått seg konkurs og tatt med seg forskuddet til syden og koste seg med julesjokolade og pinnekjøtt. Håpet om julestrømpe hadde han gitt opp.

Til tross for skuffelsen over tilstanden til huset, er det godt brukt av nissefar. Han elsker besøkende, og traller en sang for alle som kommer innom. Så ta turen innom: er du heldig har han kanskje noe godt på lur i adventstia!

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.