Skip to Content

<

Rieska

A cache by Rymyhomie Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/17/2016
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Rieska-sanalla tarkoitetaan hyvin erilaisia leipiä. Eri maakunnissa on erilaisia rieskoja ja monet pitävät oman alueensa rieskaa ainoana oikeana. Usein rieska on ohutta, nostattamatonta leipää, joka tehdään ilman hiivaa tai hapatusta ohrasta, kaurasta tai perunasta, joihin yleensä lisätään vehnää sitkon aikaansaamiseksi. Toisissa maakunnissa rieska on ohra- ja vehnäjauhosta, vedestä ja piimästä leivottu, paksu hiivaleipä. Etelä-Karjalassa tunnetaan myös tattaririeska, jossa hapantaikinan jauhot ovat tattaria. Muualla Itä-Suomessa, kuten Kainuussa, Savossa ja Pohjois-Karjalassa happamatonta ohrarieskaa sanotaan nyrkkirieskaksi. Eteläsavolaisten käsitys rieskasta on ohra- tai tattarisuurimoista ja piimästä tehty leipä, jonka taikinaa turvotetaan yön yli ennen paistamista. Lapissa rieskaksi on kutsuttu myös eräänlaista veripalttua. (Lähde: Wikipedia)

Meille se ainoa oikea rieska on pohjois-savolainen äitimuorin leipoma pyöreä, pullea, muhkea ja hieman hapan vaalea leipä. Valmistukseen käytetään vehnä- sekä ohrajauhoja, kaurahiutaleita, vettä, suolaa ja hiivaa. Usein taikinaan laitetaan myös piimää.

Kätkö sijaitsee aivan Kolmisopen ryhmäpuutarhan lähettyvillä. Huomioithan, että ryhmäpuutarha-alue on yksityisaluetta, eikä liikkuminen alueen läpi ole suositeltavaa. Kätkö on herättänyt joissakin pahennustakin, joten mainittakoon tässä vielä, että kätkön camo (se isompi) ei ole kätköttäjän paikalle viemä, vaan jonkun muun maastoon hylkäämä.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.