Skip to Content

<

Manski Beach

A cache by Zergei Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/24/2015
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Uimarantakätkö Hammasjärven eteläpäässä.

A public beach cache at the southern end of Hammasjärvi.

Manski on toinen ja eteläisempi Hammasjärven yleisistä uimarannoista. Lapsuudessani tätä rantaa kutsuttiin järven syväksi pääksi ja pohjoista Saarenkylän rantaa vastaavasti matalaksi pääksi, koska Manskissa ranta syvenee jyrkästi ja Saarenkylässä taas saa kahlata hyvin pitkälle. Paikan nimestä olen kuullut kerrottavan, että uimala olisi aikoinaan perustettu Mannerheimin Lastensuojeluliiton toimesta, mutta väitteen todenperäisyydestä en voi mennä takuuseen.

Lähistöllä varttuneena täällä tuli vietettyä lapsuuden kesiä niin uiden, sukeltaen kuin onkien, ja toki leipiä heittäen. Silloin paras saaliini oli piskuinen hauki, nykyisin järveen on istutettu myös taimenta. Talvella taas jyrkkä pengertie tarjosi erinomaisen pulkkamäen - kunhan onnistui väistämään polun päässä häämöttävän venevajan! Alunperin täällä oli vanha puinen laituri matalalla hyppylaudalla, mutta joskus 90-luvun alussa rinnalle saatiin moderni ponttoonilaituri jossa oli hyppylaudat kolmella eri korkeudella. Jostain käsittämättömästä syystä molemmat sittemmin purettiin eikä jäljellä ole muuta kuin yksinäinen ponttooni ilman kulkusiltaa. Liittynee kunnan/kaupungin säästökuureihin.

Paikkaan liittyy myös surullisempi lapsuusmuisto 1980-luvulta, kun kaksi pikkupoikaa ilmestyi eräs kesäpäivä kertomaan isälleni nähneensä rantavedessä hukkuneen miehen. Sinä kesänä tulikin sitten käytyä enemmän matalassa päässä...

Uimarannalta löytyy pukukoppi ja huussi sekä piknikpöytä. Kätkön pitäisi olla löydettävissä jos lunta on vähemmän kuin nilkkaan asti.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

81 Logged Visits

Found it 70     Didn't find it 6     Write note 2     Publish Listing 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.