Skip to Content

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.

This cache is temporarily unavailable.

Thymallus Thymallus: Hei!

Kätkö näyttää kadonneen ja vaatii omistajaltaan huoltokäynnin.

Älä vastaa tähän viestiin Reply-to vaan kirjoita vastauksesi kätkön kuvaukseen Reviewer notella tai suoraan sähköpostilla osoitteeseen thymallusthymallus@gmail.com

Thymallus Thymallus
Volunteer Geocaching.com Cache Reviewer

More
Mystery Cache

Muinaisia taisteluvälineitä 2

A cache by Kisuminttu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 4/14/2016
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Kilo on kaupunginosa Espoossa ja se kuuluu Suur-Leppävaaran alueeseen. Kilon naapurikaupunginosia ovat ViherlaaksoKarakallioLeppävaaraLaajalahtiMankkaa ja Sepänkylä. Myös Kauniaisten pieni kaupunki on Kilon naapurina. Asukasmäärä on moninkertaistunut 1980-luvun alusta lähtien. Kilon koulun lähiympäristössä on edelleen viljelyyn käytettäviä peltoja. Näiden peltojen keskellä on Käärmekalliona tunnettu kallioinen metsäalue, joka nousee parikymmentä metriä pellon tasolta. Kilon maaston tyypillisiä piirteitä ovat suuret korkeuden vaihtelut. Lansan osa-alue sijaitsee suuren mäen päällä, joka laskeutuu suhteellisen jyrkkänä Kilon koululle sekä Inexin varastojen suuntaan. Rantarata sijaitsee matalalla, ja sen molemmin puolin ovat mäet. (Lähde: Wikipedia 2015)

Kas tervehdys, Sinä Ritari Peloton. Joko ratkoit mysteerikätkösarjan ensimmäisen osan? Jos kyllä, olet ollut onnekas, sillä olet selvinnyt aikamatkan varrella eteen tulleista koitoksista. Aikamatkasi on tähän mennessä tutustuttanut sinut jo moneen muinaiseen taisteluvälineeseen. Toivottavasti georeppusi on täyttynyt mukavilla geomuistoilla ja olet selvinnyt matkasta vain pienillä taistelutappioilla.

Oletko valmis jatkamaan aikamatkaasi? Löytyykö georepustasi vielä rohkeutta uudelle taisteluretkelle? Jos vastaat kyllä, hienoa! Tämä mysteerikätkö johdattaa sinut eteenpäin aikamatkallasi. Saat mahdollisuuden tutustua lisää muinaisiin taisteluvälineisiin, joiden nimiä on hyödynnetty runsaasti Kilon ja Lansan alueen nimistössä. Sinä Ritari Peloton, hyppäähän ratsusi selkään, niin mennään taas!

Selvitä alla olevien vihjeiden avulla mistä muinaisesta taisteluvälineestä on kyse, niin saat ratkaistua mysteerin varsinaiset koordinaatit. Jos olet tarpeeksi noheva georitari ja onnistut paikantamaan tämän mysteerin, pääset jatkamaan aikamatkallasi eteenpäin. Onnea matkaan! Muista varoa matkan varrella piileviä vihollisjoukkoja ja geojästejä!

 

Mysteerikätkö löytyy koordinaateista

N 60° (B1+B2).(B1*B5)*10+(B1+B3+B4)   E 024° (B1*B4+1).(100*B5)+(20*B3+B4+B2), jossa

B1= Myöhäiskeskiajalla käytössä ollut suojavaruste, mikä painoi keskimäärin 20-25 kg. Kuinka monta kirjainta kyseisen suojavarusteen nimessä on?

B2= Muinaisissa taisteluissa käytetty suojavaruste, mikä voitiin valmistaa esim. pronssista, sarvikuonon nahasta tai raudasta. Kuinka monta tavua kyseisen suojavarusteen nimessä on?

B3= Isihlangu, Umbumbuluzo, Ihubelo, Igqoka ja Ihawu ovat eräänlaisia nahasta valmistettuja taisteluvälineitä, mutta mitä? Käytä sanasta perusmuotoa. Kuinka monta vokaalia sanassa on?

B4= Sotakirves, minkä muoto mukailee kuun sirppiä. On yksi tyypillisimpiä salkoaseita. Kuinka monta konsonanttia taisteluvälineen nimessä on?

B5= Euroopassa 1400-1500-luvuilla yleisesti jalkaväen käytössä ollut ase, jossa yhdistyi kaksi erilaista taisteluvälinettä. Se on yksi tunnetuimmista salkoaseista. Kuinka monta kirjainta taisteluvälineen nimessä on?

Tämä on mysteerisarjan toinen osa. Sarjaan kuuluu kaksi varsinaista kätköä sekä bonuskätkö, minkä voi löytää, kun on ensin ratkonut mysteerikätköt 1 ja 2. Mysteerikätköjen logivihkoihin on merkitty salainen numerokoodi. Selvittämällä molemmat koodit, saat selvitettyä bonuskätkön koordinaatin.

Tarkasta geocache.fi:n palvelussa onko ratkaisusi oikea

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

89 Logged Visits

Found it 66     Didn't find it 10     Write note 4     Needs Archived 1     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 7/13/2018 3:03:18 AM Pacific Daylight Time (10:03 AM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page