Skip to Content

<

Oulun kaupunginosat - 1. Pokkinen

A cache by tkoppero Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/08/2016
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä kätkösarja esittelee 1.1.2013 perustetun Oulun kaupunginosat. Uuteen kuntaan on liitetty entiset Haukiputaan, Kiimingin, Oulun, Oulunsalon ja Yli-Iin kunnat sekä vuoden 2009 alusta liittynyt Ylikiiminki. Näin muodostuneessa Oulun kaupungissa on 23 suuraluetta ja 106 kaupunginosaa.


Pokkinen on Oulun ydinkeskustan kaupunginosa. Pokkinen rajoittuu pohjoisessa Myllytulliin, idässä Vaaran kaupunginosaan ja etelässä Vanhatulliin. Lännessä on mm. ranta, kauppatori, teatteri ja kirjasto. Pokkisen kaupunginosassa asuu 2 326 (31.12.2014) henkilöä.

Nimi tulee ilmeisesti aikanaan törmällä sijainneesta talosta (Båckmöller), jonka nimi taipui tuttavallisemmin sanaksi Bock. Kun puhutaan Oulun ydinkeskustasta tai muuten vain keskustasta, tarkoitetaan yleensä juuri Pokkista, joka nimensä mukaan sijaitsee Pokkitörmällä Oulujoen etelärannalla.

Alueen tunnettuja rakennuksia ovat mm. kaupungintalo ja tuomiokirkko. Pokkisen alue on tiiviisti rakennettua ruutuasemakaavaa ja siellä on myös useita liikekeskuksia sekä kävelykatu Rotuaari. Jos keskustaan autolla saapuva ei löydä kadunvarresta sopivaa vapaata pysäköintiruutua, voi hän ajaa autonsa parkkitaloon tai vaikkapa kätkön lähistöllä olevalle kirjaston parkkialueelle tai Autorantaan.

Kätköpaikasta voit ihailla maisemaa Oulujokisuiston Pokkisenväylälle.


Lähde: mm. Wikipedia

*******************************************************

Kuka tahansa kätkön löytäjä, joka ensimmäisenä ehtii ilmoittautua, saa tehdä seuraavan kätkön tähän sarjaan. Seuraavan kätkön toivotaan tehtävän muutaman viikon kuluessa valitsemastaan vapaana olevasta kaupunginosasta, jossa myös kätkön tulee sijaita. Omakohtainen kokemus ko. kaupunginosasta on plussaa. Tämä antaa mahdollisuuden suunnitella kätköjä jo etukäteen. Seuraava kätkö voi olla helpohko tradi, multi tai mysteeri. Nimeä uusi kätkö samalla periaatteella kuin tämä löytämäsi, niin sarjaan jo tehdyt kätköt on helppo löytää hakutoiminnolla. Myös meirami pitää listaa tehdyistä kätköistä.

Mikäli tämän kätkön FTF-löytäjä käyttää itse mahdollisuuden seuraavan kaupunkiosakätkön tekoon, niin on toivottavaa, että ilmoittaa siitä selvästi. Muutoin joku seuraavista löytäjistä voi ilmoittautua vastaavasti seuraavan tekijäksi ja sarja jatkuu.

Sarjan tarkoituksena on saada uusia laadukkaita kätköjä eri kaupunginosiin, myös niihin joissa niitä ei ole tai on niukasti. Tavoitteena on myös innostaa uusia kätköilijöitä tekemään kätköjä.

Kopioi tämä tähtien välinen osuus tekstistä seuraavan kätkön kuvaukseen, jotta kätkösarja jatkuisi.

Luettelo kaupunginosista

********************************************************

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

1,434 Logged Visits

Found it 1,388     Didn't find it 27     Write note 12     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 17 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.