Skip to content

This cache has been archived.

Q60: Då var det dags att arkivera denna Undrar hur många som fick mer i garderoben [:P] Tack alla för att ni kom och lyste upp tillvaron. Vi ses där ute!

More
<

Legenden om en tidig jämställdhetsapostel

A cache by Q60 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Monday, 29 February 2016
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Vi träffas vid parkeringskoordinaterna 18.30 för att sedan vandra en liten bit i våra ficklampors sken. Framme vid målet kan man grilla sin medhavda kost .Grillen hålls vid liv ifrån halv sju tills glöden slocknat Eventet vara iaf minst till 19.30

Eventet tillåter alla kvinnor att göra det som de vill fira, fria eller fria  


SKOTTÅR I TRADITIONEN Legenden om att kvinnor friar Legenden berättar att det var Irlands skyddshelgon S:t Patrick som blev en tidig jämställdhetsapostel när han bestämde att kvinnor kunde få fria en dag vart fjärde år. Seden bjöd att kvinnans propå skulle tas på största allvar och annars ska hon få en fin present. Inom europeisk äldre tradition påstås det ha varit tillåtet för kvinnor att fria till ungkarlar under hela skottåret. Det är en tradition som sägs gå att härleda till en legend från 400-talet från Irland om Patrick och Brigid av Kildare. Det har dock påvisats att det inte går att belägga sedvänjan längre tillbaka än till 1800-talet Det fanns från medeltiden ända fram till 1800-talet en oskriven lag på Brittiska öarna som sade att den man som avvisade en friare under ett skottår var tvungen att ge henne en kyss samt ett silkeslinne eller ett par handskar. Enligt gammal tradition får giftaslystna kvinnor bara fria på skottdagen. Och då har damerna trumf på hand. Den man som tackar nej bör dra sig ur med hjälp av en dyrbar gåva.

Additional Hints (No hints available.)