Skip to Content

<

Revonneva #23

A cache by Höpönasu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/17/2016
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Peruskätkö sarjassa, joka esittelee seutukunnan komeinta suoaluetta. Kätkössä ei ole kynää, joten OMA KYNÄ MUKAAN.


Revonnevan-Ruonnevan alue on karujen aapa- ja keidassoiden sekayhdistymänä laajuudessaan merkittävä suoalue Perämeren rannikkoseudulla. Se kuuluu Pohjois-Pohjanmaan 20 parhaan lintusuon joukkoon.
Alueella on runsaasti merenrannan entisiä rantavalleja, joiden väliset pitkänomaiset suojaksot ovat hyvin vetisiä rimpisoita. Revonnevalla vaihtelevat rämeet ja nevat, joiden lisäksi alueella on kaksi rahkasammalkeidasta. Revonnevan reuna-alueilla on kaksi yksityismaan luonnonsuojelualuetta.
Linnustoltaan Revonneva-Ruonneva on arvokas. Erityisesti soiden kahlaajalajisto on runsas. Teeri- ja kurkimäärä on hyvin runsas. Muuttoaikoina Revonnevalla lepäilee metsähanhia. Revonnevan eteläosan märimmillä rimmikoilla on suuri lokkikolonia, jossa pesii 50-100 paria harmaalokkeja sekä muutamia pareja kala- ja merilokkeja.
Lähteet: www.ymparisto.fi/fi-FI/Luonto/Suojelualueet/Natura_2000_alueet/Revonneva__Ruonneva(4814) sekä Revonneva–Ruonnevan, Haarasuon ja Huhtaneva–Luminevan Natura 2000 -alueiden hoito- ja käyttösuunnitelma 2010–2025
SARJAN KÄTKÖT 10-30 SUOSITTELEN HAETTAVAKSI TALVELLA HIIHTÄEN TAI LUMIKENKÄILLEN. Maaston vaikeusaste on ilmoitettu talviolosuhteiden mukaan. Kevättalven aurinkoisilla hangilla ja kuutamoöinä täällä hiihtely on nautinto, korpit ronkkuvat, riekot nauravat, melkein kuin Lapissa – vain tunturit puuttuvat. KESÄLLÄ MAASTON VAIKEUSASTE ON 4-5 JOHTUEN ERITTÄIN UPOTTAVISTA RIMMISTÄ JA ALLIKOISTA. MATKAA KERTYY USEITA KILOMETREJÄ ENEMMÄN, KOSKA JOUDUT TEKEMÄÄN LAAJOJA LENKKEJÄ RIMPIEN KIERTÄMISEKSI. OLE VAROVAINEN! JOS ET OLE TOTTUNUT SUOLLA KULKEMISEEN, ÄLÄ LÄHDE!

DON`T GO IN SUMMER! The terrain is very difficult.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

75 Logged Visits

Found it 70     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.