Skip to content

<

Mölkkärin tanssipaviljonki - in memoriam

A cache by koir4k4veri Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/20/2016
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Lapsuusajan kotiseudulle on jo pitkään pitänyt tehdä kätkö ja nyt se toteutui. Mölkkärillä tuli paljon pyörittyä muksuna ja äitini on kotoisin ihan läheltä. Hän on myös lupautunut huoltamaan purkkia silloin kun itsellä on pidempi vierailutauko.

Ole ystävällinen ja käsittele camoa hellästi.. Mitään ei tarvitse irrottaa, ainoastaan korkki kiertää auki. Laita takaisin samoin kuin se oli, kiitos.

Galleriassa muutama kuva

***********

Mölkkäristä tulee minulle ensimmäisenä mieleen kaunis kirkasvetinen lähdelampi, jonka hiekkakuplia käytiin mukulana usein ihmettelemässä. Uimaan ei ikinä tarjettu, joskus yritettiin onkia tammukoita.

Mölkkärin nimi tulee luultavasti mylläristä, jonka nimi oli Mölkkäri. Äitini mukaan hän oli hiukan äkäinen ukko, joka ajoi kylän kakarat pois tanhuviltaan. Lapset seurasivat siellä myös päreiden tekoa pienellä koskella, joka laskee lammesta purona eteenpäin.

Mölkkärin lavan kukoistusaika oli 50-70 -luvulla, jolloin myös äitini ja isäni siellä pyörähtelivät. Itse en ehtinyt tuolloin vielä tanssi-ikään, mutta myöhemmin on tämä harrastus noussut verenperintönä hyvin tärkeäksi.

Tanssilavakulttuurin himmenemisen jälkeen Mölkkärille perustettiin kalanviljelylaitos, joka oli jollain tapaa mystinen homma eikä siellä enää juuri tullut käytyä. Nyttemmin kaikki toiminta on loppunut ja Mölkkäri on vaipunut ruususen uneen.

Hiekkakuplat jatkavat kuplimistaan..

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.