Skip to content

<

Ringerudsetra - Innfallsport, Vikerfjell Ski #2

A cache by kosunde Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/13/2016
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

[NOR] Denne cachen er plassert ved Ringerudsetra. Dette er en populær innfallsport til Vikerfjell. Her befinner også områdets eneste bakke for alpint og freestyle seg.

[ENG] This geocache is located at Ringerudsetra. This is a popular geteway to Vikerfjell. Here is also the only slope in the area for downhill and freestyle skiing located.Ringerudsetra

[NOR] Om Ringerudsetra og Vikerfjell:
Ringerudsetra er en populær innfallsport til Vikerfjell både sommer og vinter. Her befinner man seg midt i nettet av topp preparerte skiløyper og kan gå både sørover mot Flaskerudsetra, nordover mot Tosseviksetra og Vikersetra men ikke minst nesten rakt opp på Høgfjell (1010 moh). Sommerstid kan man følge blåmerket sti rett opp på snaufjellet og videre til Høgfjell. Det er brøytet en stor vinterparkering her. Ved Ringerudsetra ligger det også et lite skitrekk på ca. 300m lengde og 60m høydeforskjell. I bakken er det flere rails, funbox, quarterpipe, både liten og stor big jump. Masse hopp og topp muligheter for løssnøkjøring. På Ringerudkollen sørøst for Ringerudsetra befinner det seg et anlegg for paragliding og hanggliding, se GC4PBF5. I området rundt Ringerudsetra ligger det mange hytter, de fleste litt mot syd. Skiforholdene kan sjekkes på skisporet.no.


Bakken

Alle kjenner Norefjell, mens Vikerfjell kanskje ikke er like godt kjent som turområde for folk fra Oslo, Drammen eller Kongsberg. Dette til tross for at Vikerfjell bare ligger 10 mil fra Oslo og at du kan kjøre bil helt til fjells på en av de fem skogsbilveiene som tar av fra veien på vestsida av Sperillen. Vikerfjellområdet er en del av Ådalsfjella vest for Sperillen med Urdevassfjell og Høgfjell i sør og toppene Treknatten og Jøranfisen i nord. Som en kuriositet kan nevnes at Høgfjell (1010 moh.) er den 1000 meter-toppen som ligger nærmest Oslo. Men det er Jøranfisen som rager høyest med sine 1127 moh. Ellers består Vikerfjell av store vide skogsområder. Tregrensa går høyt, og i det øverste skogsbeltet er det gammel fjellskog med forvridde graner og trollfuruer samt mye myrlendt terreng. For vårt indre øye ser vi bilder av gule gressmyrer og myrer med så mye myrull at de ligner vakre hvitveistepper. På andre myrer kan det lønne seg å ta med bærspannet og sikre seg julemoltene og mer til. Til tross for rundt 800 hytter, de fleste på østsida mot Sperillen, har mye av området er et klart villmarkspreg. Er du heldig kan du møte både skogsfugl, rovfugl og de fleste dyrearter som hører skogen og fjellet til. Den legendariske hvite Trollelgen, som naturfotografen Nils Viker filmet, hørte hjemme på Vikerfjell. Den samme Nils Viker har tatt fantastiske bilder av kongeørn og annen storfugl på Vikerfjell. Men du skal ha mer enn vanlig flaks for å møte bjørn. I dag fins det kun streifdyr igjen i området som før hørte med til vertsområdet for Norges siste bjørnestamme, den såkalte Vassfarstammen.

[NOR] Om cachen:
For å komme seg til Ringerudsetra tar en av E16 ved Ringmoen 26 kilometer nord for Hønefoss og inn på veien som er skiltet mot Viker og Vikerfjell. Følg så denne veien nordover langs Sperillens vestside 6 kilometer til Ringerud. Herfra er det helårsveg (bomavgift kr. 60) 6 kilometer frem til Ringerudsetra. På Ringerudsetra er det en parkeringsplass. Cachen inneholder kun en logg. Ta med din egen blyant!

[ENG] About the cache:
To go to Ringerudsetra, leave Highway E16 at Ringmoen 26 kilometers north from Hønefoss. Turn into the road which is signposted towards Viker and Vikerfjell. Follow this road north along the west bank of Sperillen 6 km to Ringerud. From here it is all-year tollroad (NOK 60) 6 km to Ringerudsetra. At Ringerudsetra there is a car park. The cache contains only a log. Bring your own pencil!

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.