Skip to Content

<

Pessimisti ei pety

A cache by Karppa24 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/16/2016
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
4 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Mielensäpahoittamista ja pessimismiä - siitä on suomalaisuus tehty. Romaanipituinen kuvaus valmistaa sinut matkalle kohti loppupurkkia. Pettymyksiä luvassa. Lokivihkokin leikattu vinoon.. Kätköpaikka ei ole turistiystävällinen.


---

Tätä kätköä etsiessä saa ja pitääkin ahdistua. Tai ei ole pakko, mutta kyllähän se tiedetään, että iloinen kätköreissu aina suruksi muuttuu.

Kätkö juhlistaa suomalaisuutta eli negatiivisuutta ja pessimismiä. Vaikka liekö niissä mitään juhlimista? Suomalainen on tyytyväisimmillään, kun asiasta löytyy jotakin negatiivista sanottavaa. Kätkölle on antanut inspiraatiota Puolangalla järjestettävät Pessimismipäivät. "Mitäpä se hyvejää" kuvaa suomalaista mielenrauhaa kauniisti. Tämä kätkö olisi pitänyt piilottaa tietenkin Puolangalle, mahdollisimman kauas kaikesta. Mökkikuntaan on kuitenkin niin pitkä matka, että pakko oli rakennella purkki Ouluun. Onpahan muistutus pessimismistä lähempänä kotia. Ja kukapa siellä Puolangalla kätköllä edes kävisi?

Mikäkö suomalaista sitten harmittaa? Kaikki totta kai, mutta pitää nyt tässä avautua. Meinasin ensin etsiä jotakin tilastotietoja pessimistien suosikkikohteista, mutta en turhaan edes alkanut, koska tieto on kuitenkin jo vanhentunutta. Tai sitten pitää kuitenkin rekisteröityä johonkin. Wikipediasta hain sanalla "pessimismi". Pari riviä tekstiä ja ruma kuva. Lähdekin puuttuu. Sivun alalaidassa lukee, että tämä artikkeli on tynkä.

Pitää sitä kuitenkin vielä hieroa suolaa haavoihin ja pidentää tätä kätkökuvausta. Seuraa pari aivan tavallista skenariota eräästä nimeltämainitsemattomasta päiväkirjasta.

"8. heinäkuuta 2016

Kello 10:18
Sekös harmittaa, kun kaupunkiin avataan uusi kauppa. Ei kannata lähteä avajaisiin jonottamaan, mutta lähden kuitenkin. Tiedän jo etukäteen pettyväni. Sata ensimmäistä asiakasta saa ilmaisen ämpärin, jossa kahden euron tarjouskuponki (kun ostaa vähintään sadalla eurolla). Viimeksikin olin 101. asiakas. Ilman jäin tälläkin kertaa. Kaksi sataa ensimmäistä sai makkaraa grillistä, mutta ei ollut lihaisaa herkkua, vaan jotakin halpaa tekelettä. Pahalta maistui. Eikä saanut kuin yhden ottaa.

Avajaistarjouskahvi oli sitä huonoa merkkiä. Ostin kuitenkin. Lisäksi keräsin koriin sitä sun tätä, hammasta purren itsekseni jupisten. Maito maksaa sentin enemmän kuin naapurikaupassa. Kassalla myyjä ojensi minulle arpalipuketta, jossa palkintona oli matka kahdelle Pariisiin. En ottanut. Enpä ole ennenkään voittanut. Ja mitä minä matkalla tekisin, koska en osaa puhua kieliä. Eikä lentokonematkustaminen kannata, putoaa kuitenkin. Ja kenen kanssa minä muka lähtisin? Kuitenkin sataisi koko matkan. Ja menisi matkalaukku hukkaan.

Auton luona kaupan parkkipaikalla huomaan, että minulta on veloitettu kahdesta paketista juustoa, vaikka ostin vain yhden. Turhapa tuota on enää mennä valittamaan asiasta. Sanoisivat kuitenkin, että söin sen juuston jo.

Kello 14:09
Vieläkin ärsyttää, että en saanut ämpäriä. Neljältä olisi pitänyt mennä jonottamaan. Pohdiskelun katkaisi ärsyttävä plingplingplongpiling-ääni kännykästä. Uusi kätkö julkaistu lähialueelle (kaikki alle sadan kilometrin päässä ovat lähikätköjä, joita hunttaan). Tradi alle puolen kilometrin päässä. En lähtenyt hakemaan FTF:ää, koska siellä kuitenkin joku yli-innokas pusikkoloikkija jo kirjaa nimeään vihkoon. Niin on käynyt aina ennenkin.

Kello 14:31
Kätkö on edelleen löytymättä. Varmaan ei ole vain kukaan vielä ehtinyt kirjoittaa nettiin haetuksi. Lähden tutkimaan, vaikka turha reissu tulee kuitenkin.

Kello 22:49
Neljättä tuntia tutkin hehtaarin verran metsää polun varressa ja kiipesin kymmeniin puihin. Ihmehän se olisi ollutkin, jos jotakin olisi näkynyt heti alkuun. Paarmakin puraisi niskasta.

Olin juuri kiivennyt komeaan kuuseen ja jo tekemässä lähtöä pois, kun paikalle tepasteli kolmikko geepeeässät tanassa. Kovasti näyttivät kätköilijöiltä. Minähän en tuollaisia laitteita käytä, vaan aina kartasta arvio ja bruten voimalla löytyvät. Siirryin vähän paremmin oksan taakse piiloon, sillä en koskaan puhu toisten etsijöiden kanssa.

Porukka tarkasteli kännyköiltään kätkösivustoa ja koordinaatteja jokusen matkan päässä minusta. Turhia vekottimia. Kunpa eivät tulisi lähemmäs. Olisihan se noloa löytää joku kuusesta piilosta. Minkä selityksen siihenkään keksii?

Metsästys alkoi ja heti yksi sankareista kiekaisi: "Hei, täällä tää on! Tän penkin alla!" Kolmikko heitti ylävitoset ja istuutuivat kirjaamaan vihkoon nimiään. "Jes! FTF!" kailotti toinen veijareista. Hakkasin päätäni kuusen runkoon. Kännykkä putosi taskusta maahan, onneksi pehmeälle nurmikolle.

Olisi voinut olettaa, että kolmikko olisi jatkanut matkaansa, mutta siihenpä jäivät penkille istumaan. "Hei, esitetään jästejä, kun tänne tulee seuraavia etsijöitä", päättivät yhdessä tuumin. Parikymmentä minuuttia myöhemmin siihen saapui joku uusi kätkön etsijä. Eivät kuitenkaan pystyneet pitämään jästimoodia päällä, joten heti paljastivat, että FTF meni jo. Nimen kirjasti tämä uusikin tulokas vihkoon. Koskaan ei pitäisi alentua STF:ään! Eikä lähtenyt pois, vaikka alkoikin tihuuttaa vettä. Pitivät siinä minimiittiä lähemmäs tunnin. Minä kyykin kuusessa.

Lopulta lähtivät pois. Koko kroppa oli aivan jumissa, kun könysin alas puusta. Puhelin oli jo aivan litimärkä. Tuossa se kätkö olisi, mutta miksi kirjoittaa nimi sinne, koska FTF jo mennyt. Terän kävin katkaisemassa kätkön kynästä. Käyn sen kuittaamassa maaliskuun alkupuolella, kun siellä on jokunen päivä vielä ilman löytöä. Vaikka tuo ei kuitenkaan ole talvilöydettävä. Ja jos onkin, niin juuri sinä päivänä joku päättää tuossa istua koko päivän. Matkalla kotiin kännykkä simahti lopullisesti. Perillä menin nettiin tutkimaan kätkökuvausta. Siellä ne hihkuivat löytöään. Koskaan en ole vihjeitä lukenut, mutta ärsytyksessä tein tällä kertaa kuitenkin niin. Vihjeessä luki "craxva nyyn. rv chhffn!". Purin salauksen: "penkin alla. ei puussa!"

En kirjoittanut kommenttia. Laitoin arkistointipyynnön. Huono oli."


--

Kätkön luokse et saa autoasi parkkiin. Sen varmaan jokainen jo arvasikin. Jonkin matkan päässä on ehkä parkkipaikkoja, mutta ne on kuitenkin jo varannut joku toinen. Tien varteen jos pysäköi, niin saa kuitenkin sakot. Polkupyörällä pääsee lähemmäs kätköä, mutta rengashan siinä menee rikki, kun joku on rikkonut pullon matkan varrelle. Paikalle voi kävelläkin, mutta purkille on matkaa niin paljon, että jalathan siinä kipeytyvät. Lisäksi puiden vuoksi naatit heittää. Talvella tätä ei kannata hakea, vaikka onkin talvilöydettävä. Ulkona on kylmä ja tiet liukkaat. Lunta menee kenkään kuitenkin. Kesällä on itikoita ja puissa pihkaa. Toisaalta se hyvä puoli kätkössä on, että pääsee hetkeksi piiloon ärsyttävää auringonpaistetta. Varjoissa tulee tosin kylmä.

Kukaan ei kuitenkaan löydä tätä purkkia. Ja jos löytää, niin se on jästi ja heittää purkin roskiin. Kynä purkissa on, mutta joku sen kuitenkin varastaa. Ja jos se sieltä löytyy, niin siitä on terä kuitenkin poikki. Kansi on kohta kuitenkin rikki ja lokivihko täynnä. Vesisateella koko komeus kastuu totta kai.

Laita lokivihko sisälle pienempään purkkiin. Sulje sen isomman purkin kansi kunnolla. Ja huomiona, että purkkiin saa jättää turhaa (mutta asiallista) tavaraa - eli laitetaan vahinko kiertämään!

Kätköilijä jos sattuu paikalle, niin sekin on vahinko ja loggauksessa täällä lukee KK. Parempi mieli olisi, kun tulisi vain DNF-merkintöjä, niin ei hävettäisi niin paljon purkin huono toteutus. Jos joku kuitenkin sattuu tämän löytämään, niin äkkiä nimi vihkoon ja pois paikalta, ettei kukaan ehdi näkemään. Mutta jos läheisellä bussipysäkillä on jästi onnikkaa odottamassa, niin huuda, että myöhässä se on kuitenkin! Ja mikäli ihan välttämättä on pakko kirjoittaa tänne joku lokimerkintä, niin muista kertoa siinä hankaluuksista, joita matkalla kätkölle sattui. Ja muutenkin, mikä kätköilyssä harmittaa.

PS. Tuli taas kirjoitettua liian pitkä ja sekava kätkökuvaus. Hävettää. Ja niin, varo karhuja.

Lisää ahdistusta voi kerätä allekirjoittaneen Pessimismi-traililla Puolangalla. Jopa kymmenen kätkön massiivinen trail on huono ja aiheuttaa paljon harmia kaikille:
Pessimismi-trail #1 - Bussipypsäkki
Pessimismi-trail #2 - Lampi
Pessimismi-trail #3 - Hiekkakuoppa
Pessimismi-trail #4 - Kota
Pessimismi-trail #5 - Tie
Pessimismi-trail #6 - Kaunis Kaija
Pessimismi-trail #7 - Sää
Pessimismi-trail #8 - Urheilu
Pessimismi-trail #9 - Vuoden kylä
Pessimismi-trail #10 - Optimismi

Additional Hints (Decrypt)

[Turha tähän mitään vinkkiä on antaa, puussa se on, apukäsi tarvitaan, kiipeily ei auta] Iääeva zrav ineznna gäzä fnynnzvaraxva.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

311 Logged Visits

Found it 291     Didn't find it 1     Write note 8     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 5     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.