Skip to Content

<

Better Death Through Chemistry

A cache by Ande74 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/17/2016
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Toinen osa kemia-aiheisia mysteerikätköjä. Ota lokikirjan takakannesta "bonuskoodit" talteen mahdollista tulevaa bonuskätköä varten.
Kemikaalit ovat mahdollistaneet nykyisen kaltaisen elintavan ja tuoneet ihmiskunnalle ja yksilöille suunnattomasti helpotusta elämään. Sellaiset keksinnöt kuten lääkkeet, polttoaineet ja muovit kuuluvat erottamattomana osana elämään ja ovat osaltaan vähentäneet elon kurjuutta.


Toisaalta monet ihmiset vieroksuvat ja jopa kammoksuvat kemikaaleja ja jopa käsitteitä kemiallinen tai synteettinen. Tällaisten henkilöiden sanotaan potevan kemofobiaa. He kärsivät irrationaalisesta kemikaalien ja kemian pelosta ja inhosta ja pyrkivät kaikin keinoin välttämään kaikkea kemialliseksi kokemaansa.


Vaikka kemofobiasta ei kärsisikään niin totuus kuitenkin on, että monet kemikaalit ovat epämiellyttäviä, haitallisia ja jopa vaarallisia. Seuraavana muutama esimerkki haitallisista kemikaaleista, joita kuitenkin asianmukaisesti varustautuneena ja riittävää huolellisuutta ja varovaisuutta noudattaen voi käsitellä turvallisesti.DEAD, pelkkä nimi kertoo jo paljon.

Klooritrifluoridi on erittäin reaktiivinen ja voimakkaampi hapetin kuin happi joten se sytyttää mm. lasin, hiekan, asbestin ja muut vastaavat palamattomina pidetyt oksidit jouduttuaan niiden kanssa kosketuksiin.

Botuliinitoksiini, kosmetiikkavalmiste Botoxin vaikuttava aine, on myrkyllisin tunnettu kemikaali, sen tappava annos ihmiselle on noin 1 ng.

(5-Atsido-1H-tetratsol-1-yyli)karbonimidoyylidiatsidi räjähtää helposti, erittäin helposti. Luultavasti jo oman massansa alla jos sitä yrittäisi syntetisoida muutamaa milligrammaa suurempaa määrää.

Bentso[a]pyreeni on itsessään melko harmitonta ainetta. Tosin jouduttuaan elimistöön esim. tupakansavun mukana se metaboloituu bentso[a]pyreeni-7,8-dihydrodioli-9,10-epoksidiksi, joka ei ole harmitonta.

DVMO aiheuttaa päivittäin lukemattomia kuolemantapauksia.
Additional Hints (No hints available.) 

Find...

41 Logged Visits

Found it 33     Didn't find it 3     Write note 4     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.