Skip to content

Kajaanin linnanrauniot Traditional Geocache

This cache has been archived.

nennnnuska: Kiitokset kävijöille.

More
Hidden : 4/12/2016
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä kätkö esittelee sinulle Kajaanin linnanrauniot. Kätkölle tarvitset oman kynän mukaan. Kätkön läheisyydessä on runsasta jästiliikennettä, joten huomaamaton toiminta on suotavaa, eikä ruuhkaisimpaan aikaan kätkölle kannata mennä. Huolehdithan myös että asetat kätkön samoin kuin se oli. Kätkön löytääksesi raunioita ei tarvitse purkaa tai kopeloida. Emmehän myöskään spoilaa logatessa...

Kajaanin linna rakennettiin kuningas Kaarle IX:n käskystä Ämmäkosken saareen vuosien 1604-19 aikana. Harmaakiviseen kehämuuriin liittyi kaksi pyöreää tykkitornia, joista ylävirran puoleinen oli vahvistettu kahdella nelikulmaisella linnakkeella. Sisäpihalla elettiin puutaloissa.

1660-luvulla aikana linna uudistettiin täysin Pietari Brahen toimesta. Sisäpihan puutalot korvattiin kivitaloilla ja linnan puolustuskykyä parannettiin. Kajaanin linnaa ei käytetty pitkään. Vuonna 1716 Suuren Pohjan sodan aikana venäläiset valtasivat linnan ja räjäyttivät sen. Muurit ja niiden päällä olleet maavallit romahtivat ja täyttivät linnanraunion.

Kun Kajaanin linnaa rakennettiin, pyrittiin käyttämään mahdollisimman paljon lähiseutujen tarjoamia rakennusmateriaaleja: luonnonkiveä, kalkkia ja puuta. Linnan rakennustöihin tarvittiin palkattujen rakennusmiesten ja varusväen lisäksi kainuulaisia talonpoikia, joilla oli lähes koko 1600-luvun ajan velvollisuus osallistua rakentamiseen kuusi päivää vuodessa.

Ennen Kajaanin linnan rakentamista jokilaakso oli luonnontilassa. Linnan myötä paikalle syntyi pieni kyläyhteisö, joukko harmaita ja vaatimattomia hirsitupia. Pietari Brahe julisti Kajaanin kaupungiksi jo vuonna 1651, vaikka taloja oli vain muutaman sata.

Nykyään linnanraunio sijaitsee keskellä vilkasta Kajaanin kaupunkia. Kajaaninjokilaakso on määritelty valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi.

lähde: www.kajaaninlinna.fi

Additional Hints (No hints available.)