Skip to Content

This cache has been archived.

Meneerpeer: Het is mooi geweest..

More
<

KUS (Ken Uw Stad) SV Zwolle

A cache by Meneerpeer Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/17/2016
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

SV Zwolle bestaat 90 jaar in 2016.


In 1912 wordt de voetbalvereniging "VIOS" opgericht, een voorloper van SV Zwolle.
De voetbalvereniging "VIOS" wordt in 1924 weer opgeheven.

De voetbalvereniging "VIOS" wordt in juni 1926 opgevolgd door de Rooms Katholieke voetbalvereniging "SWIFT".

In 1930 moet de naam "SWIFT", in verband met de registratie in de grote bond, worden veranderd. De nieuwe naam luidt: "R.K.S.C Zwolle".

Op 22 april 1969 wordt de naam gewijzigd in SV Zwolle.

Eerste elftal
Het eerste senioren elftal van SV Zwolle heeft voornamelijk in de derde en vierde klasse van de KNVB regio Zwolle (later District Oost) gespeeld.

Hoogtepunten
In 1962 werd na een, inmiddels legendarisch, gevecht met BVC '12 uit Beek promotie afgedwongen naar de derde klasse KNVB. Beide clubs waren gelijk geëindigd in de nacompetitie die toen nog door de verschillende kampioenen moest worden gespeeld. Een beslissingswedstrijd in Twello op het terrein van V & K moest de beslissing brengen. Met duizenden toeschouwers werd het een bloedstollende wedstrijd die, na verlenging, eindigde in een gelijkspel: 2-2. Een 2e beslissende wedstrijd een week later (in juli; R.K.S.C. en BVC waren de enige ploegen in Nederland die nog voetbalden) moest op hetzelfde veld in Twello worden gespeeld. R.K.S.C. trok uiteindelijk aan het langste einde en promoveerde na verlenging naar de derde klasse KNVB.

Het voorlaatste kampioenschap dateert van april 1987, hetgeen (opnieuw) promotie betekende naar de 3e klasse van de KNVB. Tijdens de twee daaropvolgende seizoenen werd bijna promotie naar de tweede klasse afgedwongen.

In de derde klasse werd in 1991 een plaats in de nacompetitie behaald. Op het veld van de Zweef in Nijverdal werd uiteindelijk pas in de finale verloren van Emos uit Enschede(2-0). Het jaar erop werd de competitie beëindigd met evenveel punten als Columbia uit Apeldoorn. Een beslissingswedstrijd in Epe was noodzakelijk. Voor ca. 3000 toeschouwers ging SV Zwolle met 2-1 onderuit. Doordat SV Zwolle 2 periodetitels op zak had en Columbia als periodekampioen reeds gepromoveerd was mocht SV Zwolle in de herkansing de finale spelen op het veld van de Zweef in Nijverdal. Tegenstander was Enschedese boys. Na een 2-0 voorsprong bij rust kwam SV Zwolle na rust achter te staan met 3-2. Uiteindelijk maakte Berrie Diender, vlak voor tijd, de verdiende 3-3. Een week later werd op hetzelfde veld de wedstrijd herhaald. SV Zwolle bleef uiteindelijk met lege handen staan. Enschedese Boys kreeg vlak voor tijd een strafschop werd toegekend: 1-0. Enschedese Boys promoveerde.

Het op één na laatste kampioenschap dateert van 18 april 1999, toen met een 0-3 overwinning op en in Lettele het kampioenschap in de 4e klasse H werd behaald. Het laatste kampioenschap werd behaald op 30 april 2006. Er werd met 0-1 gewonnen van Heeten.

Beroemde namen
Beroemde namen van voetballers uit het verleden zijn o.a. Bertus van Putten, naar wie een toernooi is vernoemd en Adrie Daenen.

Voetballers van SV Zwolle die betaald voetbal hebben gespeeld zijn o.a.:
Hennie Hendriksen, Coen van Vilsteren, Jan Wieger Vellinga, Ron Jans en Martin Reynders.

Martin Reynders heeft bij o.a. FC Zwolle gespeelt en in Finland bij FC Haka en Jokerit en is tweemaal kampioen van Finland geworden.

Bekende kaderleden waren o.a. Frater Gerold en B. Hollegien.

Let op: 17 juli 2016 gaat deze cache het archief in

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

77 Logged Visits

Found it 74     Write note 1     Archive 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.