Skip to Content

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.

Traditional Geocache

Hermannitalo

A cache by TimoKoo Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 4/22/2016
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Hermannitalolla oli aiemmin kätkö joka meni arkistoon, joten tein Hermannille uuden kätkön, koska kyllä Hermannilla nyt kätkö pitää olla. Kätkön lähettyvillä varsinkin teatterin aikaan voi liikkua paljonkin jästejä.


Aikoinaan kaikkien suurehkojen teollisuuslaitosten yhteydessä harjoitettiin maataloutta. Yksin siitäkin syystä, että tarvittiin hevosvoimaa, sen oikeassa merkityksessä. Tämä navetta rakennettiinkin aikoinaan Syvänniemen lankarullatehtaan tarpeisiin.
Hermannitalo valmistui vuonna 1906 arkkitehti J.W. Strömbergin suunnittelemana (Sama henkilö, joka pariakymmentä vuotta myöhemmin suunnitteli Syvänniemelle kirkon) Saastamoinen Oy:n jugendtyyliseksi kivinavetaksi. Rakennusaineena on lähistöltä löytynyt musta graniitti. Katto on kirkkomaisen jyrkkä ja korkea. Ikkunoissa ja oviaukoissa on viehättäviä yksityiskohtia. Karjakeittiön savutorvi kohoaa etualalla tehtaanpiipun tapaan korkealle. Rakennus on tehty kansallisen heräämisen ja sortovuosien paineen aikaan. Siinä on samaa karelianismin henkeä, kuin tunnetumpien samanaikaisten suomalaisten arkkitehtien töissä. Rakennuksen pohjapinta-ala on 1650 m2. Se tarjosi osaltaan työpaikkoja, olihan siinä tilat 140 lehmälle ja 26 hevoselle.

Hermannitalo

Rakennus on hyvin säilynyt. Vain pieni osa rakennuksen takaa purettiin rakennusmestari Jaakko Pohjolaisen suunnittelemassa remontissa 80-luvun lopulla. Nykyinen omistaja on Kuopion kaupunki. Taloa käytetään kokoontumiseen ja harrastamiseen sekä monipuolisena juhlapaikkana. Hermannitalossa toimii kesällä myös Teatteri Hermanni (Syvänniemen Hermanni ry) 300-paikkainen sisätiloissa toimivia kesäteatteri, sekä syksyisin Hermannin lastenteatteri.

Teatterin katsomo

Teatteri Hermannin katsomo.

Hermannitalon vintti

Onpas Hermannitalon vintillä järjestetty latotanssejakin.

Hermannitalon sisältä löytyy pienoismallit niin Sourun rautaruukin kuin Syvänniemen lankarullatehtaankin alueesta näiden kukoistuksen ajalta.

Pienoismalli Syvänniemen lankarullatehdas

Pienoismalli Syvänniemen lankarullatehtaan ja Hermannitalon alueesta.

Pienoismalli Sourun rautaruukki

Pienoismalli Sourun rautaruukin alueesta.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

  • Hermannitalo
  • Hermannitalon vintti
  • Teatteri Hermannin katsomo
  • Pienoismalli - Lankarullatehdas ja Hermannitalo
  • Pienoismalli - Sourun rautaruukki

129 Logged Visits

Found it 117     Didn't find it 2     Write note 9     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 7/5/2018 8:55:13 AM Pacific Daylight Time (3:55 PM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page