Skip to Content

<

Oulun kaupunginosat - 74. Taskila

A cache by orakk+j Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/25/2016
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä kätkösarja esittelee 1.1.2013 perustetun Oulun kaupunginosat. Uuteen kuntaan on liitetty entiset Haukiputaan, Kiimingin, Oulun, Oulunsalon ja Yli-Iin kunnat sekä vuoden 2009 alusta liittynyt Ylikiiminki. Näin muodostuneessa Oulun kaupungissa on 23 suuraluetta ja 106 kaupunginosaa.

Taskila on Oulun kaupunginosa. Se sijaitsee Oulu–Tornio-rautatien länsipuolella, Perämeren rannalla. Kaupunginosa rajoittuu pohjoisessa Rajakylän kaupunginosaan, idässä rautatiehen ja Koskelan kaupunginosaan, sekä etelässä Mannisenojaan sekä Toppilan kaupunginosan osa-alueeseen Meri-Toppilaan. Asukkaita Taskilassa on noin 1 300. Taskilan osa-alueet ovat Taskila sekä Raja-Taskila pohjoisessa.

Kaupunginosassa sijaitsee mm. jäteveden puhdistamo. Meren rannalla on Letonniemen yksityinen luonnonsuojelualue. Nykyinen niemi oli aiemmin saari nimeltään Piispanletto, joten alue tunnetaan molemmilla nimillä.

Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Taskila

Kätkö sijaitsee vuonna 2015 rakennetun runkoviemärilinjan läheisyydessä. Runkoviemäri kulkee välillä Heikkisenkuja - Taskilan jätevedenpuhdistamo. Viemärilinjan vieressä kulkee hyvin kevyelle liikenteelle sopiva päällystämätön "huoltoreitti". Kesällä olosuhteet kätkön ympäristössä ovat hieman haastavat johtuen aluskasvillisuudesta (ml. Nokkoset), joten suosittelemme sen mukaista varustusta.

Kätköpurkki on mikrokokoinen ja sisältää lokin sekä kätkötiedotteen. Purkkiin ei mahdu kulkijoita.

***************************************************************************************

Kuka tahansa kätkön löytäjä, joka ensimmäisenä ehtii ilmoittautua, saa tehdä seuraavan kätkön tähän sarjaan. Seuraavan kätkön toivotaan tehtävän muutaman viikon kuluessa valitsemastaan vapaana olevasta kaupunginosasta, jossa myös kätkön tulee sijaita. Omakohtainen kokemus ko. kaupunginosasta on plussaa. Tämä antaa mahdollisuuden suunnitella kätköjä jo etukäteen. Seuraava kätkö voi olla helpohko tradi, multi tai mysteeri. Nimeä uusi kätkö samalla periaatteella kuin tämä löytämäsi, niin sarjaan jo tehdyt kätköt on helppo löytää hakutoiminnolla.

Mikäli tämän kätkön FTF-löytäjä käyttää itse mahdollisuuden seuraavan kaupunkiosakätkön tekoon, niin on toivottavaa, että ilmoittaa siitä selvästi. Muutoin joku seuraavista löytäjistä voi ilmoittautua vastaavasti seuraavan tekijäksi ja sarja jatkuu.

Sarjan tarkoituksena on saada uusia laadukkaita kätköjä eri kaupunginosiin, myös niihin joissa niitä ei ole tai on niukasti. Tavoitteena on myös innostaa uusia kätköilijöitä tekemään kätköjä.

Kopioi tämä tähtien välinen osuus tekstistä seuraavan kätkön kuvaukseen, jotta kätkösarja jatkuisi.

***************************************************************************************

Luettelo kaupunginosista. Myös meirami pitää listaa tehdyistä kätköistä.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.