Skip to Content

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.

Letterbox Hybrid

RMV

A cache by eräsperhe Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 1/15/2017
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Geolodju meripartiolippukunta Rymättylän Märssyvahtien kolon lähipiirissä. Kätkön koko on pieni,
jonne mahtuu kulkevaisia. Kätköstä löytyy kynä, teroitin, lokikirja ja leimasin lodjaajille (älä ota tätä
leimasinta mukaasi).
Letterbox hybrid in Rymättylä, near scouts meeting house. The cache size is small, which is suitable for geocoins and TBs. Original contents include: rubber stamp for letterboxers (don't take the stamp), log book, pencil and pencil sharpener.


Tämä kätkö on tehty meripartiolippukunta Rymättylän Märssyvahtien 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Tämä kätkö esittelee Rymättylän Märssyvahtien toimintaa sekä Rymättylän rukoushuoneen historiaa. Tämä kätkö on geolodju (Letterbox Hybrid), joten voit etsiä sen myös ilman GPS-vastaanotintasi lodjaamalla alla olevan runomuotoisen tekstin, eli johtolangan avulla. Kätkölle on saatu lupa, ja samalla toivotaan, että etsijät yrittävät parhaansa mukaan olla häiritsemättä kololla mahdollisesti olevia partiolaisia.
I have got a permission to hide a Letterbox Hybrid there, and at the same time promised that the cachers will do their best to not disturb scouts. Sorry, no English description available.

Johtolanka
Jotta partiolaisia reippaita häiritse et, kulkineesi vanhan kunnantuvan parkkipaikalle jätäthän sen (Vanha Ahteentaantie 1, 21140 Rymättylä -> N 60° 22.593 E 021° 56.397 = parkkipaikka).
Matkalla luokse salaisuuden, eteenpäin tietä oikeaan ensin kulje,
ohi kahden rakennuksen, tien oikeaa puolen.
Eteenpäin tiesi nyt käy, eikö jo vihreän rakennuksen jälkeen polkua metsään päin näy?
Tätä polkua pitkin nyt matkasi eteenpäin käy.
Koht edessäs iso keltainen talo on, kolo tää on Märssyvahtien verraton.
Matkas kolon ohi varovasti nyt eteenpäin käy, katso ettei toimias sieltä näy.
Kolon oikealle sivulle nyt seisomaan jää... varmista että tyhjä sun ei ole pää.
Siit metrejä noin 23 pohjoiskoilliseen mee, sit puita ala katselee, mäntyjä mieluiten, kakshaaraist eritoten.
Nyt ylöspäin vilkuillen, märssykoria hakien, myös mustaa narua etsien.
Kun märssykorin löytänet, märssykorin alas sieltä narulla laskenet.
Märssykorista löydät sä sen, ohjeet luokse salaisuuden.
Sit viel lopuks korin takas ylös muistahan sä hilata sen.


Rymättylän Märssyvahdit
Rymättylän Märssyvahdit (RMV) on Otavan saarella Naantalin Rymättylässä aktiivisesti toimiva meripartiolippukunta. Rymättylän Märssyvahdit on yhteislippukunta, eli siihen kuuluu sekä tyttöjä että poikia. Rymättylän Märssyvahtien kokoontumispaikkana, eli kolona toimii Rymättylän seurakunnan omistama vanha rukoushuone (Vanha Ahteentaantie 7, 21140 Rymättylä), jonne kokoonnutaan maanantaista torstaihin. Ryhmät kokoontuivat kololla syksyllä 2017 seuraavasti: seikkailijat maanantaisin klo. 18:00-19:15, sudenpennut keskiviikkoisin klo. 18:00-19:15 ja tarpojat torstaisin klo. 18:00-19:30. Jäseniä vuonna 1977 perustetussa lippukunnassa on reilut 100. Märssyvahdeissa toimitaan pienissä ryhmissä, jotka muodostetaan ikäkausien mukaan (sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat). Rymättylän Märssyvahdit leireilevät säännöllisesti Rymättylän seurakunnan omistamalla leirialueella Samsaaressa. Samsaari on entisen Rymättylän kunnan, nykyisen Naantalin kaupungin eteläosassa sijaitseva saari. Leirialue sijaitsee saaren itäkärjessä, Falkniemessä. Alueella on kaunis saaristomaisema ja siellä on myös muutama rakennus, mm. sauna. Falkniemi tarjoaa lähes ihanteelliset telttapaikat. Falkkiin voi rantautua suurellakin veneellä. Samsaaren pinta-ala on 0.80 neliökilometriä ja sen suurin pituus on noin 2.2 kilometriä. Myös Rymättylän seurakunnan leirikeskus Majakka (Majakantie, 21140 Rymättylä) Rymättylän keskustan tuntumassa on usein Märssyvahtien käytössä.

Rymättylän Märssyvahdit on merilippukunta, joten meri ja purjehtiminen on heille tärkeä juttu. Rymättylän Märssyvahdeilla on käytössään kolme venettä, Agapi niminen Elvström 65, Terhi Sail ja puinen perinnevene Riitta. Agapi saatiin lahjoituksena 2012. Perinnevene Riitan taustalla on Jiippi nuorisoprojekti, jonka tarkoituksena on, että nuoret pääsevät oppimaan talonpoikaispurjehdusta, veneilyä, veneen hoitoa, saaristolaiskulttuuria ja ennen muuta pitämään hauskaa saaristossa. Projektissa valmistui viisi uutta talonpoikaisvenettä viideltä eri veistäjältä. Yksi näistä on Riitta. Veneveistämö Marko Nikulan valmistaman veneen mitat ovat 15 x 2.45m ja siihen voi ottaa jopa 12 ihmistä. Vene on rakennettu Konstantin Fagerlundin vuonna 1943 rakennetun Iniöläismallisen verkkoveneen mukaan. Harro Koskinen oli piirtänyt linjapiirustuksen verkkoveneestään Boijanista, joka on Fagerlundin viimeinen vene. Riitta on hiukan pienempi kuin alkuperäinen ja se on tehty kahvelirikillä. 16.6.2012 luovutettiin nämä valmistuneet viisi talonpoikaisvenettä Kustavissa uusille omistajilleen. Riitta purjehdittiin kotisatamaansa Rymättylän Ajolanrantaan, jossa vene kastettiin Riitaksi juhlallisin menoin. Nimi tulee Räikän Riitasta, joka on ollut vuosikymmeniä hengenluojana lippukunnassa. Riitan omistaa Naantalin Purjehdusseura, joka luovutti sen Rymättylän partiolaisten käyttöön.

Märssyvahtien huuto:
Märssyvahti mässyttää,
purjehtii ja tähystää,
kiipee, kisaa, leireilee,
täältä tulee R-M-V


Rukoushuoneen historiaa
Rymättylän rukoushuoneen esikuvina ovat olleet Naantalin ja Lemun rukoushuoneet. Taustalla oli vahva herätysliikehenki, jonka moottoreista tunnetuin oli lähetyssaarnaaja Frans Hannula. K. A. Saarisalo, Ville Lehtovaara sekä kirvesmies Antti Engblom kävivät mittailemassa Lemun uutta rukoushuonetta, kun rakennusprojektia alettiin suunnitella. Engblomin kynästä hahmottui Lemun talon mallinen, mutta isompi rukoushuone. Merikapteeni Gustaf Fagerström osoittautui kovin myötämieliseksi kun rukoushuoneyhdistyksen johto kävi kyselemässä tältä tonttia. Hinta oli edullinen ja rajanvedossa kapteeni oli varsin antelias: "Sinu otta vaan niin kuin sinu tykkä", ruotsia puhuva Fagerström tokaisi. Ehkä taustalla oli myös se, että rukoushuoneen myötä herätysväen ei enää tarvinnut pitää ulkoilmatilaisuuksia Fagerströmin mailla. Rakentaminen alkoi keväällä 1911 ja se saatiin valmiiksi vuonna 1912. Rakennuspuita uuteen rukoushuoneeseen saatiin lahjoituksina pitäjän tiloilta. Lehtovaaran tukit olivat suurimmat. Työ tehtiin pitkälti talkoilla. Kelirikko ja myrsky haittasivat alkuvaiheessa, mutta toisaalta kesä oli lämmin ja poutainen. Ensimmäinen sade tuli heti sen jälkeen kun katto saatiin valmiiksi. Puupaneelilla sisustettu avara rukoushuone on akustiikaltaan mainio. Isoa salia oli talvisin hankala lämmittää. Vuonna 1959 rukoushuone sai lisäsiiven, jonka pieni kokoustila oli helpompi pitää talvisin lämpimänä. Vähän myöhemmin taloon vedettiin vesijohto. Alkuaikoina toiminta oli vahvasti lähetyshenkistä ja tilaisuuksissa puhuivat muun muassa vierailevat papit. Rukoushuonetta käytti Rymättylän kolme aktiivista lähetysjärjestöä: lähetysseura, merimieslähetys ja evankeliumiyhdistys. Rukoushuoneella pidettiin myös pyhä- ja rippikoulua, hautajaisia, sekä kunnan, seurakunnan ja yhdistysten kokouksia. Myös erilaiset kuorot ja musiikkiryhmät harjoittelivat ja esiintyivät tiloissa. Rakennuskaavassa rukoushuone on merkitty suojelukohteeksi. Rukoushuoneyhdistyksen toiminta loppui 1975 ja talo siirtyi Rymättylän seurakunnalle. Pari vuotta myöhemmin kirkon toiselle puolelle valmistui uusi seurakuntakeskus. Rukoushuoneesta tuli tämän jälkeen meripartiolippukunta Rymättylän Märssyvahtien kokoontumispaikka, eli kolo.

Additional Hints (Decrypt)

Rafva xngfr lyöf. Ivvzrvfryyä xngfr nynf.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

139 Logged Visits

Found it 124     Didn't find it 4     Write note 2     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 7/14/2018 7:50:43 AM Pacific Daylight Time (2:50 PM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page