Skip to Content

<

Äpärä #@*//#!?

A cache by käppänä Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/04/2016
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Vedenalainen peruskätkö tähtien tai ärräpäiden kalastukseen. Äpärä on upotettu järvenpohjaan keskelle Kollarinselkää, lähelle pientä Kollarinluotoa. Etsi ensin nollapisteessä, kahden metrin syvyydessä, uiva vaalea muna. Äpärä on kiinnittynyt munaan pitkällä mustalla nuoralla. Nosta Äpärä nuorasta veneeseen tai Kollarinluodolle loggauksen ajaksi. Älä nosta munaa pois vedestä, jotta nollapiste säilyy paikallaan.Veneenlaskupaikkoja löytyy mm. Heinolan Pirttiniemestä tai Asikkalan puolelta Tornionsalmen venesatamasta. Tarkemmat koordinaatit alla. Molemmilta rannoilta on vesiteitse useampi kilometri kätköpaikalle. Kätkön pohjoispuolelta Marjoniementieltä ei ole ranta-asutuksen ja yksityisteiden takia yhteyttä järvelle.

Kätkön vaikeustaso vaihtelee sään ja erityisesti aallokon mukaan. Rasvatyynillä kelillä kätkön löytäminen ja naaraaminen on helppoa. Tuulisella kelillä vähimmäisvaatimuksena on vapaasukeltaminen veneestä tai läheiseltä Kollarinluodolta. Talvella kätkön saattaa havaita ja saada jään alta ylös pilkkivehkeillä.

Kun palautat kätkön takaisin syvyyksiin, niin varmistu että kätköputeli pysyy kiinni painossaan ja pyri viskaamaan Äpärä niin kauas rannasta ettei pitkähkö "napanuora" mene solmuun, saati jää pintaan kellumaan.

HUOMIO! KÄTKÖN MIKÄÄN OSA EI OLE VEDEN PINNAN PÄÄLLÄ. MIKÄLI PAIKALLA ON RAPUMERTOJA TAI MUITA PYYDYKSIÄ KOHOINEEN, NIIN JÄTÄTHÄN NE RAUHAAN! ÄLÄ VIERAILE KÄTKÖPAIKALLA LOKKIEN PESIMÄKAUDELLA, KOLLARINLUOTO ON LOKKIYHDYSKUNNAN TYYSSIJA.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

23 Logged Visits

Found it 15     Didn't find it 5     Write note 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.