Skip to Content

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.

This cache is temporarily unavailable.

Thymallus Thymallus: Hei!

Kätkö näyttää kadonneen ja vaatii omistajaltaan huoltokäynnin.

Älä vastaa tähän viestiin Reply-to vaan kirjoita vastauksesi kätkön kuvaukseen Reviewer notella tai suoraan sähköpostilla osoitteeseen thymallusthymallus@gmail.com

Thymallus Thymallus
Volunteer Geocaching.com Cache Reviewer

More

Traditional Geocache

Katkoposti 1

A cache by Ja827 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 5/23/2016
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helppo peruskätkö littoisten uimarannan välittömässä läheisyydessä. Paikka on helppo saavuttaa huonompijalkaisenkin kätköilijän.


Kätkö on kadonnut. Uusi viedään paikalle kunhan kiireiltä ehdin. Pahoitteluni.

Littoinen on taajama Kaarinan ja Liedon rajalla Varsinais-Suomessa Länsi-Suomen läänissä. Aikaisemmin Littoinen kuului kolmeen kuntaan: Lietoon, Kaarinaan ja Piikkiöön. Sen keskellä on Littoistenjärvi. Littoisten taajama on rakentunut 1700-luvulla perustetun verkatehtaan ympärille.

Järvi on pinta-alaltaan 147,5 hehtaaria. Littoistenjärven keskisyvyys on noin kaksi metriä ja se on enimmillään kolme metriä syvä. Rantaviivaa järvellä on noin kuusi kilometriä. Vettä altaassa on noin 3 250 000 kuutiometriä. Järvessä on kaksi pientä saarta ja luoto.

Littoistenjärven rannat ovat Kaarinan puolella asemakaavoitettua pientaloaluetta, kun taas Liedon puolella on metsäistä. Moottoriliikenne järvellä on kielletty kaikkina vuodenaikoina.

Littoistenjärvi kärsii tyypillisistä liiallisen ravinnesaannin aiheuttamista ongelmista, joista pahimpia ovat syanobakteerien (sinilevä) massaesiintymät kesäkuukausina, uppokasvien kuten vesiruton liiallinen kasvu ja jäänalaiset happikadot talvikuukausina. Ongelmat ovat vähentäneet alueen virkistyskäyttöä.

Littoisten luontopolulle pääsee sekä Littoisten hiekkarannalta että Kuoviluodosta. Molemmissa päissä on mahdollisuus auton pysäköimiseen.
Purkki saattaa olla syvällä kolossaan.
Luontopolku kiertää noin puolet Littoistenjärvestä ja sen varrella on tauluja alueen luonnosta, eläimistä ja kasveista. Järven pohjoispäässä sijaitseva lintutorni sijaitsee myös polun varrella. Polku on merkitty maastoon keltaisilla tai oransseilla merkeillä ja se kulkee pääosin polkuja mutta osittain myös hiekkateitä pitkin. Hiekkarannan suunnasta polku on melko tasainen, mutta järven itärannalla polku nousee voimakkaasti.

Aikaa 3,6 km:n pituisen polun kulkemiseen kannattaa varata yhdestä kahteen tuntia.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

251 Logged Visits

Found it 202     Didn't find it 37     Write note 4     Needs Archived 2     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 2     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 1/23/2018 10:17:34 AM (UTC-08:00) Pacific Time (US & Canada) (6:17 PM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page