Skip to Content

<

De schat van het Smurfenbos

A cache by TeamBeaker Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 5/22/2016
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:
Let op:

Huisje 2 en huisje 4 zijn ten prooi gevallen aan vandalen. We gaan deze zo spoedig mogelijk vervangen door nieuwe maar moet wat spullen bestellen.
Voor nu: Huisje 2 => A=9 / C1=6 en Huisje 4 => C=7 / C3=9

Intro

Ons verhaal begint in de oude wouden van Midden-Limburg, waar de bomen zo hoog zijn dat ze bijna tot in de wolken rijken en waar de stille slimme uil woont, waar het speels konijntje bijna nooit mensen te zien krijgt, waar aan de voet van een boom de snelle en handige eekhoorntjes vrolijk ronddartelen en waar kleine blauwe wezentjes wonen genaamd “De Smurfen”.
Gaan jullie mee op avontuur in het Smurfenbos?

Over deze cache

Op elk van de aangegeven plaatsen, de waypoints, vind je een vogelhuisje.
In elk van de vogelhuisjes, die je goed kunt herkennen aan het dichtgemaakte gat, is een setting van een stukje uit het verhaal gemaakt. Als jullie in de vogelhuisjes willen kijken kunnen die geopend worden, aan de voorkant zit een deurtje. Bij elk vogelhuisje hoort een stukje van het verhaal, het stukje verhaal dat bij het betreffende vogelhuisje hoort kan dus het best bij dat huisje voorgelezen worden.

Smurfbos weetjes

De wandeling is ca. 4 km lang.
Met regenachtig weer kunnen sommige stukjes modderig zijn.
De Meinweg, het gebied waar deze cache ligt, is toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.
De locatie van de schat is niet toegankelijk op Dinsdagen, op alle andere dagen wel.

Een paar Smurfbos regeltjes

Behandel de huisjes en de schat (eindcache) met respect. Hier is veel werk in gestoken!
Ruilen van spulletjes kan, maar enkel de spulletjes die IN HET RUIL DOOSJE bij de eindcache zitten.
Als er iets stuk is of per ongeluk stuk gaat (wat natuurlijk kan gebeuren) laat het ons z.s.m. weten dan kunnen wij het repareren.
De vogelhuisjes hangen nooit ver van de wandelpaden, ga dus a.u.b. niet ver het bos in en heb respect voor de natuur.


Parkeren

N51° 09.937 E006° 05.091Huisje 1

N51° 09.987 E006° 05.010

Welkom in het Smurfenbos, een bos waar onze vrolijke vriendjes de Smurfen leven en plezier hebben. Het dagelijkse vrolijke leventje van de Smurfen wordt opgeschrikt als Bange Smurf een kaart vindt met daarop een aantal letters en een groot kruis.
De lieve Smurfjes weten niet precies wat ze hier mee aan moeten en gaan naar Grote Smurf om raad te vragen. “Grote Smurf, Grote Smurf, kijk we hebben een kaart gesmurft, er staan letters op en een groot kruis, maar we weten niet precies wat het is!”.
Grote Smurf denkt even na en zegt dan “Hmmm, ik zie al, dit is een schatkaart. Laten we een Smurfteam samenstellen en die schat gaan smurfen!”
Na lang beraad wordt besloten om Bril Smurf, Knutsel Smurf, Lol Smurf en Smurfin op pad te sturen om de schat te vinden.

Huisje 2

N51° 10.205 E006° 05.063

Knutsel Smurf, Lol Smurf, Bril Smurf en Smurfin gaan op pad, op zoek naar de eerste letter op de kaart de “A”. Na een flinke wandeling waar ze konijntjes tegenkomen, komen ze in de buurt van het punt waar de letter “A” zou te vinden moeten zijn. Daar zijn ook een paar lieve vogeltjes.
“Hoi lieve vogeltjes zegt Bril Smurf, weten jullie misschien waar wij de letter “A” kunnen smurfen, het moet hier ergens in de buurt zijn?”.
De vogeltjes overleggen even en dan zegt een van hen: “Ja dat weten wij, jullie zijn vlak bij nog 50 meter dit pad volgen en dan nog 100 meter naar links”.
De Smurfjes bedanken de vogeltjes en smurfen dan door, 50 meter verder gaan ze naar links en na een meter of 95 vinden ze de letter A. Maar ook een cijfercode: C1.
Daarna lopen de Smurfjes snel door naar de volgende letter.

A =


C1 =

Huisje 3

N51° 10.299 E006° 04.925

Op zoek naar letter “B” komen ze langs een rivier, smurfende op de kaart zien ze dat ze andere kant van de rivier moeten zijn. “In smurfsnaam… Hoe komen we nu aan de ander kant van de rivier” zegt Smurfin. Ze besluiten om nog een stuk door te smurfen.
Een stukje verder komen ze Holle Bolle Gijs tegen. “Hoi, weet jij misschien hoe we aan de overkant van de rivier kunnen smurfen?”.
Holle Bolle Gijs denkt even na en zegt dan: “Een klein stukje verder heeft onze stam een brug gemaakt, daar kunnen jullie de rivier veilig oversteken.”
De Smurfjes lopen een stukje door en daar zien ze de brug, die smurfen ze over.
Al snel vinden ze de letter B, maar ook weer een cijfercode C2.
Na een korte pauze met een heerlijk smurfbessen gebakje lopen ze weer verder.

B =


C2=

Huisje 4

N51° 10.499 E006° 04.676

Nu wordt het bos wat dichter begroeid, onze vier Smurf vriendjes lopen stevig door en al snel komen ze op de plek waar ze de letter “C” zouden moeten vinden. Maar ze zien daar niets…
Na een poosje zegt Lol Smurf “Kijk die 2 emmers daar in de boom, zou het daar misschien in verborgen liggen? Maar dat is veel te hoog, daar komen we nooit aan!” Samen smurfen de drie een flinke stam aan een touw, smurfen het touw aan de boom en geven er een slinger aan.
Beide emmers vallen naar beneden en ze vinden de letter “C” en cijfercode C3.
Opgewekt loopt het viertal verder.

C =


C3=

Huisje 5

N51° 10.243 E006° 04.434

Al snel komen ze aan bij de volgende, letter “D”. Hij wordt meteen gevonden samen met de cijfercode C4. Ze lopen weer verder, maar opeens hoort Smurfin geritsel in de struiken.
“Kijk uit! Gargamel en Asrael achter ons in de struiken!”. Ze smurfen het op een lopen, zoef het net van Gargamel vlak voor de neus van Bril Smurf langs. Grrrwww, een pootje van Asrael op de muts van Knutsel Smurf.
Opeens valt Gargamel over Asrael heen en kunnen de drie Smurfjes gelukkig ontkomen aan het net van Gargamel. Na een poosje nemen ze wat rust om even bij te komen van al het rennen. Daarna gaan de Smurfjes vrolijk verder opzoek naar de volgende letter.

D =


C4=

Huisje 6

N51° 10.102 E006° 04.429

Het viertal Smurfjes is op zoek naar een splitsing in het bospad. Ze komen een eekhoorntje tegen en vragen aan hem de weg. “Het is nog een stukje verder” zegt de eekhoorn, “Er staat ook een bord met een pijl die wijst jullie vanzelf de goede richting op”.
Na een stukje lopen ziet Lol Smurf een het bord dat ze zochten. “Kom, het is die kan uit en nog geen 100 meter meer volgens de kaart!”. En al snel smurfen ze bij de volgende letter aan, letter “E”, daar vinden ze ook cijfercode C5. “Kom snel door naar de laatste letter.” zegt Knutsel Smurf.

E =


C5=

Huisje 7

N51° 09.915 E006° 04.692

Na weer een stuk gelopen te hebben komen ze in een rotsachtige omgeving met een waterval. Hier is het toch wel even goed zoeken naar de volgende letter, letter “F”.
Ze smurfen links, ze smurfen rechts, ook in het midden tussen de rosten maar vinden de laatste letter niet. Wat nu vragen de Smurfjes zich af…
Opeens gilt Smurfin “Ik zie het, ik zie het! Daar het staat boven in de rosten gekrast”.
Verbaast staan de andere Smurfjes te kijken. Gelukkig hebben ze nu ook de laatste letter gevonden. Onder laatste letter vinden ze ook de waarde van de laatste cijfercode C6.
“Nu kunnen we de raadsels oplossen en naar de schat opzoek!” roept Bril Smurf vrolijk!
Het viertal lost de beide raadsels op en gaat op zoek naar de schat.

F =


C6=

De Schat

De schat van het Smurfenbos vind je op:

N51˚ 09.ABC / E006˚ 05.DEFHet slot van de schat van het Smurfenbos is te openen met code:

C1 C4 C2 C5Banner


Heb je de schat gevonden en wil je graag een banner?
Selecteer dan hier beneden de link en plak die in je profiel pagina:
<a href="http://coord.info/GC6J8HR"><img src="http://www.familiestevens.com/geocaching/DeSchatVanHetSmurfenbos/DeSchatVanHetSmurfenbos.png" height="250" /></img></a>


Toestemming

Gerealiseerd met toestemming van Staatsbosbeheer, Gemeente Roerdalen en Café Restaurant Rijstal Venhof.
Additional Hints (No hints available.) 

Find...

314 Logged Visits

Found it 295     Didn't find it 1     Write note 10     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 4     

View Logbook | View the Image Gallery of 35 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.