Skip to Content

This cache has been archived.

KKettu: Purkki hävinnyt/hajoitettu

More
<

LäLLäLLää

A cache by KKettu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/12/2016
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Tämä on perinteinen alku- ja loppupisteen multi. Kätkössä ei ole kynää joten oleppas kiltti ja pidä oma penaali mukana ettei tarvitse käydä lainaamassa muilta. Kätkölle on lupa ja koulun rehtori tietää kätköstä. Tästä huolimatta odota ainakin välitunnin loppua jos kouluaikana päätät kätköä käydä etsimässä.

Ensimmäisessä osassa sinun tulee tutustua huonoja tapoja levittävän LäLLättelijän urheilu/leikkiympäristöön Iisveden koulun takana (Päiväkodin aidatulle alueelle tai koulun asvaltoidulle takapihan osalle EI tarvitse tai tule mennä). Tutustumiskierroksen jälkeen saat kasaan tarvittavat tiedot joiden avulla saat paikallistettua koulua terrorisoivan LäLLättelijän ja multin loppupisteen. Kaikki ensimmäisen osan laskettavat kohteet ovat aivan nollapisteen tuntumassa. Huomioithan kätköä etsiessäsi että koulu on toiminnassa normaalisti syys- ja kevät lukukausina, älä siis etsi kätköä koulupäivän aikana. 

HUOM! 2016 kohteessa alkoi peruskorjaus joten alueella on paljon rakennustoimintaa, jota tulee varoa. Rakennustyömaalle EI SAA MENNÄ.

Aluksi hieman taustoja Iisveden koulusta erään oppilaan ainekirjoituksen muodossa vuodelta 1957:

 Iisveden koulupiiri aloitti toimintansa 1:senä päivänä lokakuuta 1924. Rakennuksen aikana toimi koulu vuokrahuoneistossa Karsikonmäen Nissilässä kaksi ensimmäistä vuotta. Opettajana toimi Ellen Viholainen ja oppilaita oli n. 30. 1927 valmistui ensimmäinen, Iisvedellä oleva kansakoulu. Se oli keltaiseksi maalattu kaksikerroksinen puutalo, jossa oli neljä luokkaa, kaksi yläkerrassa ja kaksi alakerrassa. Opettajien asuinhuoneet sijaitsivat myöskin samassa rakennuksessa.


 Vuosien kuluessa, kun oppilasluku kasvoi, täytyi taas alkaa ajatella suurempaa koulua. Väliaikaisesti sioitettiinkin kaksi ensimmäistä luokkaa Kyminkasarmin ruokatupaan, joka oli valmistettu väliaikaiseksi kouluksi.
 Rakennus oli punaiseksi maalattu, jossa oli suuri eteinen ja yksi suuri huone, johon oli laitettu välisenä, niin että muodostui kaksi luokkaa. Rakennuksen päässä siaitsi keittola, johon täytyi kulkea molempien luokkien läpi.
 Sitten, kaikkien suureksi iloksi valmistui uusi, suurempi kansakoulu syksyllä 1954. Tämä oli rapattu, kivinen keskuslämmitysrakennus, joka oli rakennettu vinottain hiukan entisen koulun sivulle.


 Tässä koulussa on kahdeksan luokkaa ja suuri juhlasali avarine eteisineen. Toisessa päässä rakennusta on koulun keittola ja vahtimestarin asuinhuoneet, toisessa päässä juhlasali ja opettajien huone. Alakerrassa sijaitsee poikien käsityöluokka ja koulun kirjasto, sekä suuret kellariat. Syksyllä avaantuivat ovet n. 250:lle oppilaalle ja seitsemän opettajaa aloittivat työnsä ja velvollisuutensa lasten opetuksen ja kasvatuksen hyväksi uuden koulun suojissa.


 Ulkoapäin koulussa on kolmea väriä, keittiönpuoleinen pää on vaalean ruskea, keskusta aivan vaalea ja toinen pääty on kellertävä.
 Entisessä koulussa alettiin pitää jatkokursseja 8:sas luokkalaisille siihen saakka, kunnes se muuttui kansalaiskouluksi, joka alkoi toimia Suonenjoella. Myöskin koulunkirjasto toimi entisessä koulussa, mutta viime talvena se muutettiin uuteen kouluun. Tällä hetkellä entisessä koulussa toimii iltaisin työväen opisto. Viime talvena rakennus maalattiin uudestaan, ja kunnostettiin kaikin tavoin. Nyt on Iisvedellä kaunis koulun, joka loistaa suurine ikkunoineen ja punaisine tiilikattoineen kauas katselian silmiin.

 

Takaisin nykypäivään:

Iisveden koulu toimii edelleen, vaikka toiminta on hieman muuttunut vuosien saatossa. Esimerkiksi koulun tiloissa toimii nykyisin myös päiväkoti, jolla oma aidattu alue. Vuonna 2016 aloitettiin koulussa mittava peruskorjaus joka mahdollistaa toiminnan jatkumisen vielä vuosikymmenien päästäkin. 

 

Multin alkupiste:

A) Laske kuinka monta koripallokoria on koulun takana aidalla ja tekonurmella varustetulla kentällä. (Tämä on muuttuja A)

B) Laske kuinka monta lämmitystolppaa on parkkipaikalla johonka suosittelin jättämään autosi? (Tämä on muuttuja B)

C) Laske kuinka monta riviä on jääkiekkokentän vaihtoaition penkissä lautoja? (Huom. Jos joku neropatti keksii hajoittaa penkin niin tällä tarkoitetaan ehjää penkki kokonaisuutta) (Tämä on muuttuja C)

D) Laske kuinka monta valonheitin pylvästä seisoo jääkiekkokaukalon ja hiekkakentän ympärillä (laske ne yli 5m korkeat)? (Tämä on muuttuja D)

E) Laske kuinka monta sinistä lauta askelmaa on narujenvarassa lasten leikkipaikan riippusillassa? (Tämä on muuttuja E)

F) Mikä puulaji seisoo koulun ja kerrostalon välisellä viheralueella pikkuisella kukkulalla laavun takana (kukkulalla on kaksi samanlaista puuta vierekkäin), valitse alta oikea puulaji. (Lajin perässä oleva luku on muuttuja F) 

Kuusi =5,

Mänty =6,

Pihlaja =8,

Koivu =3,

Vaahtera =9,

Kynäjalava =2

G) Laske kuinka monta mustaa donitsia on leikkipaikan punaisen käärmeen ympärillä joka matelee riippusillan tuntumassa? (Tämä on muuttuja G)

 

Hyvä nyt kun olet saanut laskettua edellä olevat kohdat, niin sijoita arvot seuraavaan kaavaan mene etsimään se opiskelijoille huonoa käytöstä opettava LäLLättelijä.

N 62° 39.LÄL        18 x B x E - C x F + 1 = LÄL
E 027° 03.LÄÄ     D x F x E x A - G = LÄÄ

 

Additional Hints (Decrypt)

Rv byr gnyiryyn ybxnggnivffn, invxxn byvfvxva crevnnggrrffn yölqrggäivffä.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

66 Logged Visits

Found it 52     Didn't find it 5     Write note 4     Archive 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.