Skip to Content

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
<

Näkkälän Seita

A cache by HeVi<3 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/18/2016
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

HeVi<3 perhelomalla Ylläsjärven suunnalla parisen viikkoa. Tämä kätkö piilotettiin päiväretkellä Näkkälään :) Näkkäläntie itsessään oli jo melkoinen kokemus, se kulkee vaivaiskoivujen ja hiekkadyynien keskellä. Jos todellista rauhaa ja hiljaisuutta kaipaat, suuntaa Näkkälään :) Ei varmasti tule tuttuja vastaan eikä turistit liikaa häiritse :) -

Näkkälästä pääsee Pöyrisjärven erämaahan joka on siis reitiltään erittäin vaativa eikä merkitty. Hetasta Näkkälään pääsee merkittyä reittiä, jonka pituus on 26km. Se on osa vanhaa postipolkua, ja soveltuu myös maastopyöräilyyn. Kätkölle johtavan tien talvikunnossapidosta ei tietoa. Kesäkeleillä autolla pääsee lähelle. Muista ottaa kolikoita tai muuta uhrattavaa mukaan Seidalle, jotta saat sieltä reissullesi onnea.

Wikipedia kertoo:

Näkkälän seita on nelikulmainen suippoharjainen noin 2,5 metriä korkea vaaleanharmaa siirtolohkare joka sijaitsee Näkkäläjärven länsirannalla Enontekiössä koivua kasvavallamoreenikumpareellaSeita on ollut poromiestenmetsäpeuranpyytäjien ja kalastajien palvontapaikkana mutta erityisesti se on ollut tunnettu peuraseitana. Seidalle on uhrattu myös rahakolikoita joita löytyy edelleen kivenkoloista ja syvennyksistä.

Perimätiedon mukaan Näkkälän seita otettiin palvontapaikaksi sen jälkeen kun sen luota oli kerran saatu pyydystettyä kaksi isoa peurahirvasta jotka olivat takertuneet toisiinsa sarvistaan ns. metsänsolkeen.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

62 Logged Visits

Found it 49     Didn't find it 7     Write note 1     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 21 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.