Skip to content

This cache has been archived.

Tamararne: Bedankt iedereen, maar deze gaan er uit.

More
<

Het Grote Schore 2

A cache by Tamararne Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/26/2016
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Geocache toer van een kleine 6 km.
Route is voor alle voertuigen toegankelijk. Toch raden we aan om deze toer met fiets, te voet of met de rolschaatsen te doen. Zo kun je ten volle genieten van het uitzicht en alle dieren langs de route.

Ook in de Eerst Wereldoorlog werd er zwaar gestreden en het dorp werd volledig vernield in de Slag om de Ijzer. In oktober 1914 probeerden oprukkende Duitsers de IJzer over te steken in Nieuwpoort, Diksmuide of een van de drie tussenliggende bruggen, de Uniebrug, de Schoorbakkebrug en de Tervatebrug. Op 18 oktober werd Schore ingenomen door de Duitsers. De volgende dagen werd zwaar gestreden bij Schoorbakke en op 23 oktober werd de brug opgeblazen. De Belgen moesten zich terugtrekken, maar een week later werd de Duitse opmars gestopt door de onderwaterzetting van de IJzervlakte. Na de oorlog werd het dorp en de omliggende hoeves opnieuw opgetrokken in wederopbouwarchitectuur.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.