Skip to Content

<

P = Puujaa, Hausjärvi Alphabet

A cache by Parjaa Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/31/2016
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Puujaa on yksi Hausjärven kunnassa sijaitsevista kylistä. Puujaan naapurikyliä ovat muun muassa Oitti, Haminankylä ja Lavinto.

Puujaassa on asuttu mahdollisesti jo 1300-luvulla, ja sen kolme kantataloa ovat Mäkelän eli Kartanon rustholli ja sen augmentit Penttilä ja Talola. Ne sijaitsevat Puujoen ja vanhan maantien varrella. Kartanon päärakennus lienee rakennettu 1800-luvun jälkipuolella, Penttilän vuodelta 1914. Puujaan kylässä on paljon vanhoja aittoja. Puujoen toisella puolella sijaitsee Sillantaka, jonka päärakennus on peräisin 1820 -luvulta, mutta sitä on uusittu 1900-luvun puolella. Puujaan kylä oli vauras, ja sen talot periytyivät samoissa vanhoissa suvuissa. 

 

Puujaassa elinkeinona toimii lähinnä maatalous ja pinta-alasta suurin osa onkin metsää ja peltoa. Puujaa on melko harvaan asuttua seutua ja lähes kaikki asukkaat asuvat omakotitaloissa.

Puujaan halki virtaa Puujoki, ja Puujaassa sijaitsee myös järviä. Kesällä hausjärveläiset käyvät usein uimassa Valkjärven uimarannalla, jonka yhteydessä on myös leirikeskus, jonka voi vuokrata käyttöönsä. Kylässä sijaitsee MTK:n omistama kesäranta, jota pystyy myös vuokraamaan erilaisia tilaisuuksia varten. Molemmat sijaitsevat Valkjärven rannalla, Ansiontien varrella. Valkjärven vieressä sijaitsee toinen pienempi järvi Kivenpuulampi. Näiden järvien rannalla sijaitsee useita kesämökkejä ja siksi kesäisin Puujaan asukasluku nousee mökkiläisten ansiosta reilusti.

Kylän nimi Puujaa kerrotaan olevan syntynyt erään hitaan hämäläisen lausahduksesta kauan sitten. Hämäläinen katseli, kun tukit uivat Puujoessa Vanajavettä kohti. Hämäläinen katseli lipumista kotvasen ja tokaisi sitten. "Puu - jaa, puu - jaa". Ja elämäänhän se jäi.

 

Lähteet: Wikipedia, Häme-Wiki

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  

 

FTF-löytäjän toivotaan tekevän seuraavan kätkön (seuraava Q ) mahdollisimman nopeasti (lähiviikkoina). Ilmoitathan loggauksessa halukkuutesi mikäli haluat tehdä seuraavan kätkön. Mikäli olet estynyt tai et muutoin halua kätköä laatia, toivotaan että ilmoittaisit senkin loggauksessasi, jotta järjestyksessä seuraava voi halutessaan tarttua toimeen. Nimeäminen tulisi suorittaa samalla tavoin kuin tämä kätkö eli [aakkonen = kätkön nimi, Hausjärvi Alphabet] Kätkön tulee alkaa omalla aakkosella, joka tässä tapauksessa on P. Nimi voi tulla esimerkiksi jostain rakennuksesta, ihmisestä, kadusta, historiallisesta jutusta jne. Nimi voi olla myös englanniksi, mikäli se helpottaa kätkön tekemistä. Kätköjen tulisi olla talvella löydettäviä. Kätkö voi olla minkä tyyppinen tahansa (mielellään helpohko). Kätköjen tulee sijaita Hausjärvellä.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

147 Logged Visits

Found it 145     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.