Skip to Content

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
<

Sorsasilta

A cache by AMvK Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/03/2016
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö on saatettu samalla alueella uusiin koordinaatteihin 25.3.2018. Pitäisi pysyä paikallaan jollei sitä väkisin poisteta. Onnistuneita loggauksia!

Cache has been placed in it´s new coordinates 25th march, it should stay in it´s place in not being taken out by force.

Kätkö on etenkin lapsia viihdyttävässä paikassa Mätäojan varrella. Jästien hämäykseen auttaa kun varaa ranskanleipää (tai muuta pullamössöä) mukaansa, painaa puuta ja nauttii luonnosta.

Vaikeustaso on korkeampi talvella mutta uusissa koordinaateissa nouto onnistuu talvellakin. Kätköä ei kuulu irrottaa, sen saa logattua ihan avaamalla kannen.

Cache is in a place that entertains kids by Mätäoja. For muggle bluffing, take some Fench bread (or some other soft bun), hit the bench and enjoy nature.

Terrain is higher duing winter but you can grab it in these new coordinates.

Please don´´´t take cache off, you can log it just by opening it´´s lid.

~~~

Wikipedia kertoo alueesta mm seuraavaa:

Mätäjoki on entinen Vantaanjoen lasku-uoma ja se saa alkunsa Kaivokselan alueella soistuneesta jokiuomasta.[1] Suuren valuma-alueen vuoksi Mätäjoki reagoi herkästi sateisiin, ja rankkasateet saavat sen helposti tulvimaan yli äyräidensä. Mätäjoen suurimpia sivuojia ovat Pajamäenoja, Lassilanoja, Konalanoja, Malminkartanonoja ja Hakuninmaanoja.

Kaivokselan kulttuurimaisemaan kuuluvat Mätäojan laakson reunalla sijaitsevat Silvolan kaivokseen Sillböle Grufva 1920-luvulta, etelämpänä Abrams (1920), ja pohjoisessa Djupbäckin maatilan päärakennus (1928).

Mätäojanlaakso on rehevä kosteikkoalue, jossa on soita, allikoita ja tulvaniittyjä. Siellä kasvaa muutamia harvinaisia kasvilajeja, kuten harajuuri ja leväkkö sekä lisäksi rahkasara ja sääskenvalkku. Mätäoja kulkee valtakunnallisesti arvokkaan Vaskivuoren kallioalueen ohi. Seutu on lintujen suosimaa pesimä- ja levähdysaluetta.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

276 Logged Visits

Found it 215     Didn't find it 32     Write note 15     Archive 1     Needs Archived 2     Temporarily Disable Listing 4     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 11 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.