Skip to Content

<

Kostilan Uhrikivet

A cache by Karru Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/13/2016
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Halilan luonnonsuojelualue

Sinisellä merkittyjä tolppia seuraamalla pääset näköalapaikalle.

Paikka on ollut tiedossa jo 1850-luvulla ja se löytyi uudelleen 1937. Uhrikuoppia on koverrettu kallioon 14. Alue kuuluu 1950 rauhoitettuun Halilan luonnonsuojelualueeseen, joka on ikivanhaa Hauhialan suurkylää jossa on paljon muutakin entisasutukseen viittaavaa kuten uhrilehto, tontunluola ja rehukivi. Lähistöllä on myös ristilähde ja saarnakivi. Halila on luultavasti ollut laajemman asutusalueen uhripaikkana.

Uhrikuppikivien synnystä ja tarkoituksesta on monia selityksiä. Puhutaan hedelmällisyyskultista, vainajien palvonnasta ja tauteja parantavasta voimasta. Joka tapauksessa kuoppiin on uhrattu jyviä, maitoa tai verta.

Paikalta aukeaa hieno näkymä yli Lamminjärvensuon, joka on laajuudeltaan noin 50 hehtaaria. Se on keskiosastaan avosuota, keskellä suota sijaitsee umpeenkasvava Lamminjärvi.Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.