Skip to Content

<

Kostilan Kiurun Hökkeli

A cache by Karru Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/13/2016
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Paikalla laiduntaa lauma "tukkalehmiä".


Ylämaankarja (engl. Highland Cattle) on skotlantilainen naudan alkuperäisrotu. Sen ominaispiirteitä ovat suuret sarvet ja paksu turkki. Rotu on erittäin karaistunut ja tulee toimeen karuissakin olosuhteissa. Skotlannista ylämaankarjaa siirrettiin Australiaan ja Pohjois-Amerikkaan 1900-luvulla. Alun perin ylämaankarjalla oli kaksi muotoa, musta ja punertavaturkkinen. Nykyisin ylämaankarjan väreillä on laajempi kirjo ja rodussa esiintyvät yksiväriset väritykset keltainen (kellanruskea), punainen (punaruskea), harmaa (rusehtavanharmaa), musta, valkoinen ja brindle eli raidallinen.

Ylämaankarjan nahka on erittäin paksu, jopa kaksi kertaa tavallisen naudan nahkaa paksumpi. Sen turkki koostuu villavasta ja eristävästä aluskarvasta, ja karkeasta päälikarvasta. Tämän vuoksi se voi viettää talvensa ulkona. Rotu kykenee käyttämään karujakin luonnonlaitumia, hakamaita ja joutomaita. Ylämaankarja aikuistuu hitaasti, mutta toisaalta rotu on kuitenkin terve ja pitkäikäinen.

Ylämaankarjan lihassa on vähemmän rasvaa ja kolesterolia ja enemmän rautaa ja proteiineja kuin normaalissa naudanlihassa. Ylämaankarja on yksi ensimmäisistä organisoiduista nautaroduista – sen kantakirja perustettiin vuonna 1884. Nykyään rotua käytetään lihantuotannon lisäksi myös hoitamaan perinnebiotooppien ja kulttuurimaiseman laiduntamalla.


Additional Hints (No hints available.) 

Find...

168 Logged Visits

Found it 153     Didn't find it 5     Write note 4     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.