Skip to content

<

Fotofobia

A cache by Tenukko Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/22/2017
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:Tämä multikätkö tutustuttaa sinut Fotofobiaan.


Valonarkuus (fotofobia) on oire, jossa henkilö kokee tavanomaisena pidettävän valaistusvoimakkuuden epämiellyttävänä. Oireet vaihtelevat häikäistymisestä voimakkaaseen kipuun. Valonarkuuden taustalla on usein limakalvo-oireita aiheuttamaton allergia, ja se voi liittyä muun muassa silmän adaptaation häiriöihin, sarveiskalvomuutoksiin, silmän väliaineen muutoksiin, verkkokalvon ja näköhermon tai aivojen verisuonten sairauksiin. Silmä voi olla valonarka tilapäisesti sarveis- tai sidekalvon ärtymyksen vuoksi esimerkiksi liian vähäisen nukkumisen jälkeen.

Valonarkuuden oireita voidaan vähentää käyttämällä tummia silmälaseja ja silmiä suoralta häikäisyltä suojaavalla päähinellä sekä välttämällä katsomista suoraan valonlähteeseen. Valonarkuuden oireita voidaan pienentää myös vähentämällä yleisvalaistusta tai vähentämällä tietokoneen näytön kirkkautta.

Alkupisteeltä saat loppupisteen koordinaatit tuntematta tai kokematta fotofobiaa.

HUOM! Alkupisteellä on taskulamppu välttämätön eteenpäin pääsyn kannalta!

Loppupisteellä voit suojautua kätkön alaosassa olevilla suojavälineillä mahdollista oirehtimista vastaan.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.