Skip to Content

<

Viina-Matti

A cache by jorkkeli Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/04/2016
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Viina-Matti oli Haapavedeltä kotoisin oleva suomalainen kansanrunoilija ja hänen muistolleen on taiteilija Jouna Karsi tehnyt tämä tilataideteoksen. Teos on edustavimmillaan pimeän aikaan tarkasteltuna. Kätkössä ei ole kynää.


Viina-Matti oli tunnettu pilkkarunoistaan, joita hän teki myös tilauksesta maksua vastaan. Matilla oli musta pitkä parta ja tukka, joka valui harteille asti. Hän kiersi esiintymässä markkinoilla, käräjäpaikoilla ja muissa yleisötilaisuuksissa käyttäen esiintymisasunaan pitkää maahan asti ulottuvaa leninkiä ja päähineenä hänellä oli pannumyssy. Mattia myös pelättiin, koska hän saattoi tehdä pistävän pilkkarunon sellaisesta henkilöstä, joka oli jollakin tavoin loukannut häntä.

Pilkkarunojen ohella Viinamaa kirjoitti runoja myös ajankohtaisista tapahtumista sekä muun muassa uskontoon ja politiikkaan liittyneistä aiheista. Hän oli myös keksijä ja hän rakenteli erilaisia kulkuvälineitä ja soittimia.

 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

152 Logged Visits

Found it 142     Didn't find it 1     Write note 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 5     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.