Skip to Content

This cache has been archived.

fjellfiol*: Denne ble lagt ut som en del av adventskalenderen 2016. Den har et tydelig julepreg, og vi ønsker ikke å gjøre den om for å gjøre den helårlig. Derfor blir den blir nå arkivert.

More
<

Kaptein Gråskjeggs skatt

A cache by fjellfiol* & skogstjerne* Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/09/2016
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Den fryktede Kaptein Gråskjegg er, som sjørøvere flest, glad i gull og diamanter. Men han har en enda større lidenskap, nemlig sjokolade, eller «brunt gull» som han pleier å si. På en sjørøvertokt i høst, kom han over en hel haug med twist som han omhyggelig låste inn i skattekista si for å slippe å dele med noen. 
 
Nå som jula nærmer seg, ble det for risikabelt å ha skattekista ombord på sjørøverskipet. For som alle vet, folk blir helt gale etter godteri i jula, og det gjelder også sjørøvere. Så han bestemte seg for å grave ned kista. Han la spaden over skuldra og trasket opp i skogen for å finne et egnet sted. Han var ganske lat, den fryktede kapteinen, så han orka ikke å gå så langt. Så, klar for første spadetak. Han heva spaden, tok skikkelig i, og «klink»… Bakken var steinhard og helt umulig å grave i…
 
Han satte seg ned og grubla. Først grubla han på skatten. Så tenkte han på jula. Og i et lite øyeblikk kom barndommens jul fram i tankene, juletreet med glitter og stas og sjokolade i skåla på bordet. Han ble nesten på gråten. Og der var en merkelig følelse av å ville være snill i disse juletider. Han bestemte seg for at han ville dele sjokoladen med noen. Men det kunne ikke være hvem som helst, og aldeles ikke med de teite sjørøverne på skipet. Det måtte være noen som fortjente det. Han ville lage en liten oppgave, så kunne de som klarte å løse oppgaven få sjokolade. 
 
Han var overveldet av sin egen godhet, og bestemte seg samtidig for å legge ei lita bok inni skattekista, så de som klarte å komme seg inn kunne skrive navnene sine der. Han tenkte det kunne være nyttig til seinere. De som klarte oppgaven anså han som aktuelle å kontakte neste gang de skulle ha inn nytt mannskap på skipet.
 
På vei ned fra skogen igjen så han seg tilbake og smilte. Jo, dette var nesten som barndommens jul.
 
 
Finn hjelpemiddel nummer 1 som du trenger for å få tak i hjelpemiddel nummer 2. Hjelpemiddel nummer 2 åpner skatten.
Alt du trenger for å åpne skatten og logge besøket er på oppgitte koordinater.
 
Lykke til!
 
 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

29 Logged Visits

Found it 27     Archive 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.