Skip to Content

This cache has been archived.

Mostly Moose: Grøt, riskrem, rislapper og mye moro ble det av dette. Men nå er det ikke mer grøt igjen. Takk til alle som kastet glans over julegrøten!

More
<

Xmas #24 Om litt er julegrøten klar

A cache by Grautgramsen Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 24 December 2016
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Velkommen til et enkelt arrangement på julaftens morgen, fra klokken 08 til 09.

De aller fleste har mange gjøremål og forpliktelser denne dagen, og noen har kanskje til og med planer om å finne noen cacher før julefreden senker seg. Eventet starter derfor klokken 08, og varer i én time. Det legges opp til enkel servering, av julegrøt (med mandel) og kaffe. 

Julegrøt av ris, servert med smørøye, kanel og sukker, er en norsk tradisjon. Det er også vanlig at én av grautgramsene finner en mandel i grøten sin, og det kvalifiserer kanskje til en liten premie.

Mange begår den tabbe å legge mandelen i grøtfatet og lar alle forsyne seg selv. Dette kan føre til at ingen får mandelen ved første servering, slik at det må spises mer grøt før noen finner mandelen, kanskje altfor mye. Det er viktig å smugle mandelen ned i en av grøttallerkenene, slik at en vinner kan kåres umiddelbart etter at første porsjon er fortært. Den kloke julegrøt-chef anretter grøten porsjonsvis i dyp tallerken på kjøkkenet og bærer alt inn på et brett, hvorfra alle tar sin tallerken. Slik sikrer man fair play.

Det er store variasjoner i når og hvordan julegrøten inntas. Noen tar den til middag på lille julaften, andre til frokost eller lunsj på julaften eller senere i julen, andre lager riskrem av den og har som dessert, og noen gjør alt dette. Her finnes ingen strenge regler, alt er tillatt! Det mener i hvert fall Grautgramsen. Av god hjemmelaget risgrøt, som serveres på eventet, kan man også lage rislapper en dag eller to senere.

Det vil være hjelpsomt om din will attend-log forteller om du vil ha litt grøt, eller absolutt ikke.

 

 

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.