Skip to Content

This cache has been archived.

J+A+K+N+S: Er zitten nog een aantal trackables in de inventaris. Graag even checken of deze wel meegenomen zijn, maar vergeten te loggen.

Nogmaals iedereen bedankt voor de hulp, de gezelligheid en de leuke logjes.
Wij vonden het een zeer geslaagde dag [:)]

Groet,
De Drechtcachers

More
<

CITO SoepZooitje 2017 (04 maart 2017) = VOL

A cache by De Drechtcachers Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 04 March 2017
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


CITO SoepZooitje 2017

Staatsbosbeheer heeft in De Biesbosch diverse klussen te klaren waarbij de hulp van Geocachers welkom is. Behalve Cache In Trash Out vinden ook andere klussen plaats.  

Deze vijfde CITO 'SoepZooitje' vindt plaats in Nationaal Park De Biesbosch, een uniek zoetwater getijdengebied. De Biesbosch is een gebied dat al eeuwen door de mens en de natuur gebruikt wordt. De activiteiten van de mensen hebben voor een groot deel bepaald hoe het gebied er nu uitziet. Het was een rijk gebied; er werd veel door de mens geoogst. Riet, biezen, wilgentenen, vis en vogels waren belangrijke bronnen van inkomsten. De traditionele gebruiken zijn veelal verdwenen. Door natuurontwikkeling zijn weer nieuwe natte gebieden aan de Biesbosch toegevoegd. Ieder plekje heeft weer zijn eigen bijzondere flora en fauna. Zo foerageren op de graslandpolders vaak grote aantallen ganzen. Op het water dobberen eenden, scheert af en toe een ijsvogel voorbij en is er een goede kans dat u roofvogels waaronder de zeearend ziet. Of een stel sierlijke reeën op de dijken of tussen het riet. Langs de oevers zijn in winter en voorjaar de sporen en burchten van bevers goed te zien. En natuurlijk de bever zelf, die met zijn dikke vacht bestand is tegen winterse omstandigheden.

Waarom een CITO
Het team De Drechtcachers is ontstaan naar aanleiding van een foto in een lokale krant van een picknickbank met rondom achtergelaten rommel. Het idee voor een CITO was geboren. Helaas lukte het De Drechtcachers de eerste twee jaar niet een CITO te organiseren en werden het twee ‘gewone, maar heel gezellige’ Taart en Tosti Events middenin de prachtige natuur van De Biesbosch. In 2013 was het dus tijd om echt eens wat terug te doen voor de natuur waarin we zo graag verblijven. Het eerste SoepZooitje was een feit, gevolgd door opnieuw een TTE. In 2014 werd er keihard gewerkt in de Noordwaard en in 2015 en 2016 waren er zowel een kinderklus in de Noordwaard en klussen in de omgeving Aakvlaai. Onze gastheer Staatsbosbeheer was steeds erg blij met ons.  Natuurlijk komen we in 2017 weer de handen uit de mouwen steken in dit prachtige natuurgebied waar we ook zo graag onze hobby Geocachen beoefenen. Voor een impressie van de voorgaande supergezellige CITO's kijk op SoepZooitje2013, SoepZooitje2014, SoepZooitje2015 en SoepZooitje2016.
In de weblog van boswachter Van der Neut zie je ook een impressie uit 2014. 
Wat gaan we doen
Staatsbosbeheer heeft diverse klussen te klaren waarbij de hulp van Geocachers welkom is. De klussen vinden in Nationaal Park De Biesbosch plaats.
 
Klus 1: een hele leuke klus voor gezinnen met wat jongere kinderen tot zo'n 10 jaar oud. Samen met de boswachter een  perceel in de Biesbosch opruimen. De vorige jaren werd in dit gebied tijdens de CITO een bever gezien. Ook de zeearend zie je hier dagelijks vliegen.

Klus 2: een hele grote, meestal zware, altijd vieze, maar vooral gezellige klus voor de wat stoerdere Geocachers. Uiteraard in de schitterende natuur van de Biesbosch. Nog niet helemaal duidelijk is wat voor klus we deze keer precies voor Staatsbosbeheer mogen klaren. Voorgaande jaren zijn diverse gebieden schoongemaakt, is er gezaagd en zijn takkenbundels verplaatst, soms te voet te bereiken en andere keren werden er groepen met een bootjes overgezet naar eilandjes. Vaak in stukken natuurgebied waar je normaal gesproken niet mag komen en de kans op het spotten van bijzondere flora en fauna groot is. Alleen inschrijven voor deze klus, als u in staat bent om zwaardere klussen te klaren.

   

                    

Programma
10.15 uur Welkom op verzamellocatie
10.25 uur Korte uitleg en vertrek richting kluslocaties
12.15 uur Korte pauze met wat lekkers
14.00 uur Einde klus en gezamenlijk vertrek richting soeplocatie
14.15 uur Soep en tekenen logboek
15.00 uur Einde CITO event

Meedoen?
Wil je meedoen plaats dan een ‘will attend’ en vermeld daarin het aantal personen en aan welke klus je deel wilt nemen.
Kinderen zijn van harte welkom, mits ze begeleid worden door ouders/verzorgers.
Bij klus 1 graag vermelden met hoeveel volwassen en kinderen je deelneemt.
Honden zijn niet toegestaan.
Weet je nog niet zeker of je kan komen plaats dan a.u.b. ook nog geen 'will attend'. Doe dit pas als je hier zeker van bent.

Meenemen?
Water- en modderbestendig schoeisel zoals kaplaarzen, oude kleding, werkhandschoenen. De deelnemers aan het vorige SoepZooitje weten dat een droog setje kleding als reserve ook weleens van pas kan komen. Ook zelf meenemen: koffie, thee, frisdrank en een broodje. Wij zorgen voor wat lekkers in de koffiepauze en de heerlijke soep met misschien wel ter plekke gerookte worst na afloop.

Afsluiting
We willen deze CITO op bijzondere wijze afsluiten. We laten de innerlijke mens daarbij niet ongemoeid. Om de naam SoepZooitje eer aan doen wordt er een heerlijke soep bereidt. Als alles goed gaat heeft onze kok om 14.00 uur een paar ketels vers gemaakte soep boven het vuur hangen. Ook de ter plekke gerookte rookworst zal waarschijnlijk (als de rooktipi niet in brand vliegt) niet ontbreken.

Kosten?
Deelname aan het CITO event is gratis!


 


Meer info over het gebied:
http://www.np-debiesbosch.nl/

Additional Hints (Decrypt)

Arrz jrexunaqfpubrara, xncynnemra ra jng gr rgra ra ibyqbraqr qevaxra zrr! Jvw mbetra ibbe qr fbrc ra ghffraqbbe jng yrxxref.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

159 Logged Visits

Write note 32     Archive 1     Will Attend 64     Attended 57     Publish Listing 1     Update Coordinates 1     Announcement 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 140 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.